Moziajánló
2007-12-12 -

A MEGY A GŐZÖS Koltai Róbert új vígjátéka, a történet helyszíne Ivaros, egy álmos kis állomás valahol Magyarországon. A helyi lakosok, élükön az állomásfőnökkel, el vannak foglalva a maguk kisszerű intrikáival, hatalmi harcaival, jelentéktelen ünnepeivel, koccintgatásaival. Ebbe a közegbe tör be a szó szoros értelmében az Országos Ügy, egy díszvonat képében, ami a legfőbb nemzeti ereklyét hordaná körbe. Csakhogy közbeszólnak a véletlenek, a helyi intrikák, és a gőzös, csendőrökkel és cigányvajdával, annak családjával, valamint a páratlan ereklyével a disznóólban köt ki. Ezzel kezdetét veszi az őrületes kavarodás, melyben minden visszájára fordul. (dec. 13-14-én és 16-án, 18 óra)

Gevin Hood filmje, a KIADATÁS az Egyesült Államok vitatott eljárásmódját, a „rendkívüli kiszolgáltatást” járja körül, melynek során elfognak terrorcselekménnyel gyanúsított külföldi állampolgárokat. A főbb szerepekben: Reese Witherspoon, Jake Gyllenhaal, Meryl Streep. (dec. 13-14-én, 20 óra)

A CSENDKÚT Pozsgai Zsolt filmje, az 1956-ban mártírhalált halt forradalmárköltőnek, Gérecz Attilának (Hayth Zoltán) állít emléket. A fiatal élsportolót 1949-ben tartóztatták le, ám ő nem törődött bele sorsába. (dec. 16-án, 20 óra, Filmművészeti sorozat)

Nászútjának harmadik napján Eddie Cantrow (Ben Stiller) úgy érzi, végre megtalálta az igaz szerelmet. Csak sajnos, nem az újdonsült ara személyében… A Farrelly fivérek (Keresd a nőt!, Dumb és Dumber) új romantikus komédiája, az AGYŐ, NAGY Ő! nem nélkülözi a fivérekre oly jellemző harsány, lökött humort és szellemes képi gegeket. (dec. 20-21-én és 23-án, 18 óra)

A WAR c. akcióthriller főhőse Jack Crawford (Jason Statham) társát brutálisan meggyilkolja Rogue (Jet Li), a hírhedt bérgyilkos. A férfi megfogadja, hogy kézre keríti a gyilkost, és személyesen áll bosszút partnere haláláért. (dec. 20-21-én, 20 óra)

A Pixar Animation nyolcadik nagyfilmjének, a L’ECSÓ-nak hőse egy korántsem népszerű állat, Remy, egy csatornapatkány, aki kiváló szaglással van megáldva, és belül szakács-álmokat táplál. Remy séf szeretne lenni. (dec. 23-án, 14 óra)

A világ talán legismertebb története egy minden ízében hitelességre törekvő, megrázó és izgalmas filmben, A SZÜLETÉS-ben éled újjá. Mária (Klisha Castle-Hughes) és József (Oscar Isaac) Názáretből Betlehembe menekül, és mert senki nem fogadja be őket, a kis Jézus egy istállóban, az állatok között születik meg. (dec. 23-án, 16 óra)

Török Ferenc filmje, az OVERNIGHT története 24 óra alatt játszódik. Főszereplője egy bróker (Bodó Viktor), aki az ügyfelének beígért hozamot nem tudja teljesíteni. Egy éjszakája van arra, hogy kimásszon szorító helyzetéből. (dec. 23-án, 20 óra, Filmművészeti sorozat)