Mese - Hogyan választott feleséget az egyszeri férfi
2006-12-30 -
Egy férfi feleséget akart választani, de három nő is tetszett neki, és nem tudott dönteni. Elhatározta, hogy próbát tesz velük. Mind a háromnak adott ötvenezer forintot, és kíváncsian várta, melyik mit tesz a pénzzel.
Az első a teljes összeget szépítkezésre költötte. A leghíresebb szépségszalonban kezeltette magát, a legdrágább fodrászatban készíttetett új frizurát, a többi pénzen pedig új ruhákat vett, hogy így tündököljön a férfi előtt. Amikor találkoztak, azt mondta a férfinak, hogy mindezt csak miatta tette, hogy mindenki irigyelje, milyen gyönyörű menyasszonya van.
A férfi le volt nyűgözve.
A második nő vásárolni ment, és ajándékokat vett a férfinak. Amikor átadta az ajándékokat, azt mondta, annyira szereti a férfit, hogy minden pénzt ráköltött.
A férfi ismét le volt nyűgözve.
A harmadik nő a pénzt befektetette a tőzsdén, és ügyesen megsokszorozta. Visszaadta az ötvenezer forintot, majd a fennmaradó részt ismét befektette, és a hasznot egy közös számlára utaltatta. Végül azt mondta a férfinak, hogy a közös boldogságukat tartja a legfontosabbnak, ezért tette, amit tett.
A férfi természetesen ismét le volt nyűgözve.
Nagyon sokáig elemezte magában, hogy a három nő mire költötte a pénzt, amit tőle kapott, aztán feleségül vette azt, amelyiknek a legnagyobb melle volt.