Ezüst és bronz a modellvitorlás Kékszalagon
2022-07-16 - Két érmet és értékes helyezéseket szereztek a százhalombattai Dunamenti Energia Modellező Klub versenyzői a hatodik balatoni Kékszalag megmérettetésen, amelyet az 54-ik tókerülő vitorlás verseny első napján, július 14-én rendeztek.
Jó szél, ragyogó napsütés és sok látogató fogadta az indulókat, a nagyok 9 órai rajtja után egy kicsit megkésve, 11 órakor került sor az első modellvitorlás futamra, amit még 11 követett.
 
A szélerő egész nap "A ¾" és "A tető" között mozgott, a résztvevők nagy örömére. Akadtak technikai problémák is, amiket tetézett a már megszokott hínár veszély; több hajó is elakadt értékes helyeket vesztve.
 
Egyenletes, kifújt, egy irányból érkező szél volt, ami megkönnyítve a rendezők dolgát, ugyanis csak az első futam előtt kellet pályát rakni, ami maradhatott egész nap.
 
A szélerőt jellemzi, hogy a nagy hajó Kékszalag győztese 16 óra környékén, időcsúccsal futott be a balatonfüredi kikötőbe.
 
Aki eljött a csütörtöki napon a Tagore sétányra, annak felejthetetlen élményt nyújtott a modellvitorlások izgalmas versenye is. Nem csak a látogatók, hanem a kapitányok is élvezték a remek időt, a 17 versenyző még ment volna pár futamot a leintés után is.
 
Battai eredmények: II. Forrai Csaba, III. Garay György, V. Illés Zoltán, VIII. Schulek János, XII. Kunvári Sándor, XIV. Gergely András