Látogatás a Hivatalban
2022-05-11 - A százhalombattai Sérültekért Alapítvány 12 fős csoportját fogadta a Városházán Vezér Mihály polgármester május 5-én.
Az alapítvány kérésének eleget téve, a csoport bejárhatta a Polgármesteri Hivatalt a városvezetővel, aki az önkormányzat működéséről is beszélt. Mint mondta, nagy érdeklődést mutatott a csapat, amely számos kérdést vetett fel a találkozó során. Megállapodtak abban, hogy az alapítvány csoportja védnökséget vállal a dunafüredi Rózsák tere felett, és részt vesz annak gondozásában, illetve az önkormányzat a szervezettől vásárolt ajándéktárgyakat adományozza emlékül a város vendégeinek, kitüntetettjeinek. A polgármester kiemelte, hogy minden területen törekedni kell az esélyegyenlőség megteremtésére, a többi között továbbra is fontos feladat az intézmények teljes körű akadálymentesítése. A jó hangulatú látogatás végén a polgármester egy battai ajándékkal kedveskedett a csoportnak, amely cserébe egy saját készítésű kerámiát adott át. Vezér Mihály köszönetet mondott a látogatásért és az érdeklődésért, egyúttal örömét fejezte ki, hogy találkozhattak.
 
Czeczon Zsuzsa az alapítvány vezetője elmondta, hogy a mostani találkozó a tavaly szeptemberben megkezdett foglalkoztatói program részeként jött létre. A projekt során a dolgozói csoport cégeket, üzemeket, illetve intézményeket keres fel, hogy megismerhessék az ott folyó tevékenységet. Hozzátette, a jövőben további nem védett munkahelyeket szeretnének meglátogatni a gyakorlati ismeretek bővítése céljából.