A szív diadala
2022-05-09 - 34-30-ra nyert a Százhalombattai KE hazai pályán a Debreceni EAC ellen az NBI/B férfi kézilabda-bajnokság rájátszásában május 7-én – derül ki Tallér Zsolt, a battai klub technikai igazgatójának beszámolójából.
A rájátszás minden mérkőzése fontos, de a hazai meccsek megnyerése elengedhetetlen. Ezzel a tudattal vártuk a Debrecen elleni battai összecsapást. A rájátszás első fordulójában bravúr győzelmet arattunk a Civis városban, de ez nem tette elbizakodottá a csapatot.
 
Nagy iramban kezdték a csapatok a mérkőzést. Felváltva estek a gólok. A félidő első húsz percében mindig mi vezettünk, de érkezett az egyenlítés, onnantól pedig fordított volt a helyzet. Az utolsó debreceni gólra már nem tudtunk válaszolni így minimális hátránnyal mentünk a szünetre (18-19). Sok megbeszélni való volt az öltözőben, mert régen látott pocsék védekezésünkön javítanunk kellet.
Bizakodásra adott okot Félegyházi Zsolt és a hosszú sérülésből visszatérő Pap Ádám eredményes támadójátéka.
 
A második etap elején hiába volt Kovács János két remek védése, sajnos támadásban hibáztunk, így nem tudtunk egyenlíteni, sőt a vendégek újabb beállós gólja már két gólos hátrányt jelentett, ráadásul emberhátrányba kerültünk. Egy gyors Kővári Balázs góllal zárkóztunk, majd a kispadról befutó Kovács János védése után Kollonay Zoltán egyenlített. Ez után az ellenállhatatlan lövő formát mutató Félegházi Zsolt góljával már ismét mi vezettünk 21-20-ra. A következő hat percben 3-3 gól született és így a 41.percben 24-23 volt az eredmény. A feljavult védekezésünk mellé, sajnos bosszantó hibákat ejtettünk támadásban. Négy perces gólcsend után mi tudtunk ellépni Kiss Attila lövése után. Az 52 percig nem tudtunk két gólnál nagyobb előnyt kialakítani, ám akkor 4 perc alatt Kovács János újabb két védése és Félegyházi Zsolt, Kiss Attila gólja mellett Kedves Hugó szerzett két látványos gólt, így már 4 góllal vezettünk, majd újabb két védekezés és két lőtt gól és a mérkőzés eldőlt. Az utolsó perc két kapott gólja már nem veszélyeztette a lelkes közönség jó hangulatát.
A csapat, ezen a mérkőzésen nem játszott jól, de a szívük végig a helyén volt, így fontos pontokat tartottunk itthon. A csapat továbbra is vezeti az alsóházi rájátszás tabelláját.
 
Néző: 150 fő.
SZKE: Kovács, Pásztor, Bokréta (kapusok), Mogyorósi 4 (1), Gálli 2, Félegyházi 10, Kővári 4, Gyurcsovics 1, Pap 5, Tóth, Kiss 3, Kedves 3, Kollonay 2, Keresztes, Fiar, Györkő, Major; vezetőedző: Adorján Gábor
 
A következő hazai mérkőzés: Százhalombattai KE-PICK Szeged U21, 05.22. vasárnap 15 óra, battai sportcsarnok. A belépés ingyenes, az élmény garantált.