Bóna Zoltán maradt az országgyűlési képviselő
2022-04-04 - A FIDESZ-KDNP színeiben induló politikus Pest megye 8.sz. választókerületében – az előzetes eredmények alapján – 45,83%-al, 28511 szavazattal győzött az április 3-i országgyűlési választáson.
További eredmények: Jószai Teodóra, DK, Jobbik, Momentum, MSZP, LMP, Párbeszéd összefogás, 42,32%, 26328 szavazat, Botló Kornél, Mi Hazánk, 5,69%, 3537 szavazat, Zseli Bernadett, MKKP, 3,16%, 1968 szavazat, Kámány János Krisztián, 1,27%, 790 szavazat, Dorogi Gyula, független, 1,14%, 712 szavazat, Prohászka György János, Normális Párt, 0,59%, 367 szavazat.
 
A tájékoztató adatok alapján országosan a FIDESZ-KDNP kétharmados többséget jelentő 135, a DK, Jobbik, Momentum, MSZP, LMP, Párbeszéd összefogás 56, a Mi Hazánk 7, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata 1 parlamenti mandátumot szerzett.
 
A választók csaknem 74%-a járult az urnákhoz Százhalombattán, ami több mint 5%-al magasabb a 69,54%-os százalékos országos részvételnél. A város 16 szavazó körében törvényesen, rendben és rendkívüli esemény nélkül zajlott le a voksolás, a jegyzőkönyvek kiállítása és a szavazatszámlálás. A Polgármesteri Hivatal kollégái mellett közel 200 szavazatszámlálási bizottsági tag vett részt a választás lebonyolításában.
 
Bóna Zoltán szerkesztőségünkhöz eljuttatott levelében mondott köszönetet a választóknak:
Tisztelt Választópolgárok!
Egy tisztességes versenyben és egészséges politikai kultúrában a köszönetnyilvánítás és gratuláció nem az eredmények függvénye. Szintén független a választás kimenetelétől az, hogy a magas részvétel a megválasztott országgyűlés és képviselő legitimációját erősíti.
Éppen ezért mondok köszönetet minden választópolgárnak, aki részt vett a vasárnapi parlamenti választáson és gyermekvédelmi népszavazáson. Külön köszönöm mindazok bizalmát, akik a kereszténydemokrata kormányzás folytatására és rám IGEN-nel, a gyerekvédelmi népszavazáson pedig NEM-mel szavaztak.
Külön köszönet és hála jár annak a megszámlálhatatlan közösségnek, akiknek a munkája, kitartása, együttműködése és imája hozzájárult a tegnapi sikerhez. Közös győzelem ez, aminek a gyümölcséből hiszem, hogy minden jóérzésű és tenni akaró polgár részesülhet választói aktivitástól és politikai hovatartozástól függetlenül.
Jelölttársaimnak ezúton fejezem ki elismerésem az elért eredményekhez. Külön köszönöm azon jelöltek jókívánságát, akik politikushoz méltóan már kifejezték gratulációjukat a tegnapi győzelemhez.
 
Bóna Zoltán
országgyűlési képviselő