Erős szélben dobogós helyezések
2022-03-28 - Ezüst- és aranyérmes szerepléssel ért véget az A80-as hajóosztályban a 2021-22-es VBR (Vasárnapi Budapest Regatták) évad tizedik, jubileumi versenysorozata a százhalombattai Dunamenti Energia Modellező Klub számára március 20-án – tájékoztatta lapunkat Kunvári Sándor az egyesület tagja.
A jubileumi sorozaton 21 fő versenyző vett rész, de nem minden versenynapon voltak ennyien. Versenynaponként 11 – 13 fő kapitány állt az irányító területen. A fővárosi Városligeti-tavon, illetve délen Orfűn más hajóosztályban pótolják a téli szünetet, a megmérettetés egyben szinten tartásra is jó alkalom. A fővárosi tavon 80 cm-es, vagy annál rövidebb építésű hajók vehetnek részt.
Igazi tavaszias időben és rengeteg néző előtt zajlott az utolsó versenynap. Az első futam kissé "félelmetes" volt, ugyanis a szél abból az irányból fújt, mint a legelső novemberi versenynapon a jégpálya felől, igencsak "A" felsőhatáros erővel. Sajnos korai volt az öröm, mert az irány maradt, de visszagyengült "A" közép, illetve ¾-re, ami hellyel – közzel maradt is egész nap, de elkerülhetetlenek voltak a tóra jellemző szélcsatornák, szélcsendfoltok. Az utolsó remek vitorlázó napon a versenyzők 12 futamot teljesítettek.
A 2021-22-es, tizedik jubileumi VBR battai eredményei:
II. Forró Krisztián
III. Kunvári Sándor