Battai modellvitorlázók a Badacsony kupán
2022-02-23 - Hétvégén Badacsonyban a Balatonon találkoztak a modellvitorlázók E/IOM hajóosztályban. Tavaly még csak csapatépítő, baráti vitorlázás volt ugyanebben az időpontban az idei évben Badacsony Kupa néven került már be a versenynaptárba – számolt be lapunknak Kunvári Sándor.
Szombaton egy kicsit megijesztette a versenyzőket az időjárás mivel délelőtt 3 futamot sikerült futni gyenge szélben, délután többször próbálkozott a versenybíró futamokat indítani, de a gyenge szeles rajt után a pálya középső szakaszán teljesen leállt a szél. Mindenki abban bízott, hogy vasárnap változás jön és jót lehet majd hajózni.

Másnap láss csodát napsütés, kitűnő szélirány és szélerő fogadta a részvevőket a versenypályán - a 3/4-es. Tényleg remek igazi vitorlázó idő volt vasárnap egész nap. Lehetett volna egy kicsit melegebb az idő, de így is rengeteg látogató volt, akik nagyon jól érezték magukat elvegyülve a rajt stégen a kapitányokkal.

A remek időnek köszönhetően 15 futamot teljesítettek a résztvevők vasárnap, a 13 résztvevő összesen 18 futamot hagyott maga mögött a hétvégén.

Battai eredmények: I. Forró Krisztián, III. Forrai Csaba, IV. Garay György, V. Illés Zoltán,
 IX. Schulek János, X. Kunvári Sándor, XI. Gergely András, XIII. Garay József.