Advent az Óvárosban
2021-12-16 - Az Óvárosi Falusi Közösség tagjai idén először készítettek adventi koszorút, melyet elhelyeztek a Szent László szobor elé. Az első gyertya az első adventi vasárnapon, november 28-án került meggyújtásra közös imádság keretén belül.
Az ünnepvárás első hetének végén a felújított betlehemi jászol is a helyére került a Szent László templom előtt. Mondhatni zarándokhellyé vált a városlakók körében hiszen, rengeteg fotó készül a helyszínen. Ezen a napon kerültek ki a fából készült rénszarvasok is, a négy hely ahol megtalálhatók: templomkert, Erőmű körforgalom, Régészeti Park körforgalom, Álmos utca. Pozsgainé Szabó Éva, Loós Attila, a Mikulásik házaspár és a Kardos házaspár ismét szebbé tették az óvárosi decemberi estéket.
 
Közel másfél tucat ünnepi jelmezbe öltözött motorossal kísértük végig Százhalombattán a Mikulást december 5-én, a Battai Motorosok Egyesületének közreműködésével. Tizenegy megállóhelyen több száz gyermek és felnőtt várta a "nagy szakállút", aki a segédeivel szaloncukrot, édességet osztott a rá várakozóknak. Természetesen, akik kellő bátorságot éreztek magukban, a motorokra is felülhettek. Az első megálló a Családok Átmeneti Otthona volt, ahol a gyermekek mikuláscsomagot, gyümölcsöt és egyéb finomságokat kaptak. A délután folyamán összesen 60 kg édességet osztottak ki a motorosok, saját felajánlásukként, ehhez még hozzájárult két helyi illetőségű cég, valamint számos magánszemély.
 
Ami az ünnep hátralévő időszakát illeti, szeretném meginvitálni településrészem, illetve városunk minden lakóját a december 17-én 14-19 óra között tartandó karácsonyi ünnepségre a Szent László térre. Rendezvényünk fővédnöke Vezér Mihály polgármester úr. A helyszínen 14 órától mini karácsonyi vásár lesz kézművesek termékeiből, miközben szeretetvendégséget tartunk halászlével, süteménnyel. Forralt borral, forró teával, szaloncukorral, csillagszóróval fogadjuk az érkezőket. A rendezvény programja 17 órától veszi kezdetét a polgármesteri köszöntővel, amit a helyi cserkészcsapat betlehemi játéka és a Canticum Novum Kamarakórus koncertje követ. A karácsonyfa-díszítésre, mint a korábbi években, saját készítésű díszeket is lehet hozni.(fotó: Boda Tamás)
 
Áldott, békés karácsonyi ünnepeket, és eredményekben gazdag boldog új évet kívánok!
 
Szabó Gábor önkormányzati képviselő