Két meccs - Három pont
2021-12-16 - Az év utolsó két mérkőzése kiemelt fontossággal bírt a férfi kézilabda NB I/B –ben szereplő Százhalombattai KE számára, mert az ezeken a találkozókon szerzett pontok duplán számítanak. Sajnos a sérüléshullám tovább tartott, ami nehezítette felkészülést és a szereplést. Tallér Zsolt technikai vezető beszámolója.
Százhalombattai KE – Tatai AC 22-22 (10-10)
 
A mérkőzés első 7 percében fej-fej mellett haladtak a csapatok (3-3). Ekkor megrázta magát a hazai csapat és Félegyházi Zsolt és Gyurcsovics Árpád vezérletével 5 gólos előnyt dolgozott ki a 22. percre (9-4). Sajnos itt megtorpantunk. Sem védekezésben sem támadásban nem tudtuk tartani a teljesítményünket és a vendégek a szünetre egyenlítettek.
A második félidőben a játék kiegyenlítődött és a döntetlen eredmény körül mozogtak a csapatok (37.p. 15-15). Ekkor ismét mi kerültünk egy kisebb gödörbe és a vendégek a következő tíz percben két góllal elléptek. Egy felrázó időkérés után ismét lendületbe jöttünk és Mogyorósi Tamás góljaival, átvettük a vezetést is, de ezt mindannyiszor egalizálták a tataiak (55.p. 21-21). Az utolsó 5 percben nagy küzdelem, 1 gól itt és egy gól ott, de döntés nem született.
A mérkőzés döntetlenje igazságos, de kis szerencsével nyerhettünk volna.
 
SZKE: Kovács, Bokréta, Pásztor (kapusok), Mogyorósi 2, Fiar, Félegyházi 6 (2), Kővári 3, Gyurcsovics 4, Pap 1, Kiss 5, Tóth, Keresztes, Zatureczki 1, Kedves, Györkő, Szalay; vezetőedző: Adorján Gábor
 
 
Pécsi VSE - Százhalombattai KE 28-37 (13-16)
 
Nehéz feladatnak ígérkezett az év utolsó mérkőzése. Sajnos Félegyházi Zsolt betegség miatt nem tudott játszani és Kővári Balázs valamint Tóth Bálint is csak a védekezésben állt rendelkezésre. A tabella hátsó felében álló hazai csapat kezdte a mérkőzést, de remek védekezés és ötletes támadás végén Fiar Dániel szerezte az első gólt. Ezt követően a mieinknél maradt a mérkőzés irányítása. A játék képe ugyan hullámzott, de az előny mindig megmaradt. A szünetre a három gólos vezetés biztató volt.
A második félidő elején ez a különbség nőni kezdett, és a 38.percben Kovács János egészpályás góljával már hét góllal vezettünk. Ez a mérkőzés hátra lévő részében nem csökkent, hanem a végére kilencre hízott.
 
SZKE: Kovács 1, Bokréta (kapusok), Mogyorósi 9 (2), Fiar 2, Kővári, Gyurcsovics 4, Tóth, Zatureczki 7, Kiss 7, Keresztes 2, Kedves 5, Györkő, Szalay, Pap, Bozi, Major; vezetőedző: Adorján Gábor
 
 
A két mérkőzésen szerezett 3 ponttal csapatunk pontazonossággal a tabella ötödik helyén karácsonyozik. Ez jelenleg a célkitűzések felett van, de bízunk benne, hogy tavasszal hasonlóan eredményesen tudunk szerepelni.
 
 
A következő hazai mérkőzés: Százhalombattai KE-Szigetszentmiklós, 2022.02.12.,szombat 18 óra, battai sportcsarnok.
 
Ez úton szeretnénk Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet Kívánni minden Kedves szurkolónknak!
Találkozzunk 2022-ben és addig is HAJRÁ BATTA !