Rendkívüli támogatások
2021-12-11 - A kormány több jelentős támogatásról döntött, amely a nyugdíjasokat, a családokat és a fiatalokat is érinti. Az intézkedésekről Bóna Zoltán országgyűlési képviselő tájékoztatott Százhalombattán.
A politikus elmondta, hogy a covid járvány nyomán kibontakozott válság során két út állt Magyarország előtt. Enged a nyomásnak és "hátrafelé halad", vagy a gazdaság felpörgetésével a növekedést célozza meg. A kormány ez utóbbi mellett döntött, így a társadalom jelentős részét érintő, a rendszerváltozás óta nem látott mértékű támogatásokra nyílik mód.
A nyugdíjasok 80 ezer forintos prémiumot kaptak, 5%-al emelkedik a nyugdíj jövőre, illetve visszavezetik a 13. havi juttatást februártól.
Soha nem látott mértékben, 200 ezer forintra emelkedik a minimálbér januártól, a szakmunkás minimálbér pedig 260 ezer forint lesz.
Továbbra is támogatják a családokat, összesen 600 milliárd forint marad náluk az SZJA visszatérítés révén, ami mintegy 2 millió állampolgárnak jelent könnyebbséget.
A munkát vállaló fiatalokat is támogatja a kormány, SZJA mentességben részesülnek a 25 év alattiak, szintén 2022 januártól. Ezzel a példa nélküli döntéssel is szeretnék ösztönözni a pályakezdést, illetve az itthon maradást – tette hozzá Bóna Zoltán. Reményét fejezte ki, hogy az elmúlt 10 évhez hasonlóan, ezen az úton haladhatnak tovább a következő időszakban is.
 
A képviselő a néhány hónapja elfogadott gyermekvédelmi törvénnyel kapcsolatban elmondta, hogy szabad utat kapott a kormány által erről kezdeményezett népszavazás, amelynek időpontjáról a köztársasági elnök hoz majd döntést. Az ügydöntő népszavazással szeretnék megerősíteni a törvényben foglaltakat, amely szerint a legfontosabb, hogy a gyermekeket a szülők neveljék, személyiségfejlődésüket ne befolyásolják különböző - akár külföldről irányított - propaganda szervezetek a nevelési, oktatási intézményekben.
 
Bóna Zoltán örömét fejezte ki, hogy határidőre befejeződött az M0-s autóút Deák Ferenc hídjának halaszthatatlan megerősítése, aminek nyomán ismét kétszer négy sávon lehet közlekedni. Köszönetet mondott a térségben élőknek, hogy türelemmel próbálták elviselni a felújítással járó nehézségeket.