Okosodni, támogatni, versenyezni!
2021-12-06 - A versenyeknek, a megmérettetéseknek rengeteg előnyét megtapasztalhatják diákjaink az Eötvös iskolában. Rekordszámú vetélkedőn vettek részt tanulóink novemberben.
A különféle versenyhelyzetek teremtésével lehetőséget adunk a tehetségek kibontakoztatására, de vannak olyan gyerekek is, akik azért jelentkeznek, mert ez számukra kellemes szórakozást, jó játékot jelent. A félénkebbek a csapatversenyeket részesítik előnyben, hiszen itt az egyéni tudásuk összeadódik, ráadásul a versengés kiegészül az együttműködéssel.
 
A Bolyai Anyanyelvi Csapatversenyen 29 (négyfős) csoport indult. A kiváló együttes munka legjobb eredményei: megyei-területi 5., 3. és 1. helyezés. A 7. osztályos diákjaink bejutottak az országos döntőbe.
 
Dunaújvárosban egy csapatunk dobogós helyen szerepelt, a másik 4. helyezett lett a 8. osztályosok angol nyelvi vetélkedőjén.
 
Iskolai kihívás volt a Thanksgiving olvasási verseny, melyen osztályonként 1-1 kisebb társaság mérte össze tudását.
 
A Diákolimpia IV. korcsoportos futsal körzeti döntőjét csapatunk nyerte, így a fiúknak már a megyei elődöntőn is szurkolhatunk.
 
Szintén drukkolunk, a Ki tud többet a kőolajfeldolgozásról? vetélkedő 2. fordulójába jutott 7. és 8. osztályos tanulóinknak.
 
A gyerekek versengési kedvét jól mutatja, hogy egyéni (tanulmányi és egyéb levelező) megmérettetésre is szívesen vállalkoznak. (Ezek felsorolásától most eltekintünk...)
Nemrég kaptuk meg az értesítést arról, hogy a HÓDítsd meg a biteket! - Nemzetközi informatikai és számítógép-készség versenyen egy tanulónk maximális pontszámot ért el, megszerezve ezzel az első helyet.
 
Gyermekeink mindennapi okosodásáról a Remény Bajnokai Alapítvány tagjai is meggyőződhettek, mikor tanítványaink az angolórájukon mutatták meg, hogy milyen sokrétűen tudják használni az alapítványtól kapott táblagépeket.
Készségfejlesztő, interaktív foglalkozáson vettek részt a nyelvvizsgákra készülő diákjaink, ahol hasznos támogatást, tippeket kaptak az Euroexam Nyelvvizsgaközpont elismert munkatársától.
 
Az okosodó, versenyző tanulóinkra büszkék vagyunk, a szülőkkel együtt örülünk minden eredménynek.
 
Eötvös Loránd Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Tagozatos Általános Iskola
munkaközösség-vezetői