A várakozás öröme - Mikulás a BKK-ban
2021-12-02 - Az Adventi időszak mindannyiunknak a várakozásról szól, de legjobban egész biztosan a gyermekek várják az év ezen napjait. A százhalombattai Barátság Kulturális Központ idén is meghívta Lépcsős teraszára a Mikulást, aki december 6-án hétfőn, 16 és 18 óra között várja a gyermekeket, hogy megismerkedhessenek vele.
Ezen a napon a kulturális központ Mini Galériájában megnézhetik, milyen a Karácsony az Üveghegyen túl. A tárnoki Szabó Üveg díszeiből berendezett tárlaton nemcsak megcsodálni lehet a különleges díszeket, hanem akár egy közös családi fotózás különleges színhelye is lehet a bájos fotósarok egész decemberben. A karácsonyra szánt ajándékok beszerzéséhez is találnak ötleteket és megvásárolható tárgyakat a BKK-n belül, hiszen a SZAK Stúdió és barátai karácsonyi tárlata egy karácsonyi vásár is egyben, mely szintén december 6-án veszi kezdetét. Ha pedig egy kis szabadtéri forgatagra vágynak látogassanak ki a Szent István térre, igyanak forralt bort, nézelődjenek, vásároljanak és töltődjenek élményekkel, illatokkal.
 
December 11-én, szombaton 18 órától egy varázslatos mesevilágba repülhetnek el kicsik és nagyok a Szegedi Kortárs Balett Diótörő című előadásával, mely az egyik legszebb táncszínházi előadás a karácsonyváró időszakban.
 
Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a Barátság Kulturális Központ rendezvényein 2021. november 26-tól átmeneti időre, visszavonásig 18 éven felüliek csak érvényes védettségi igazolvánnyal és a hozzá tartozó személyazonosságot igazoló okmánnyal vehetnek részt.
Örömteli Adventi készülődést kívánunk!