Vereségek a bajnokesélyesektől
2021-12-02 - Feléhez ért a férfi kézilabda NB I/B alapszakasza. A Százhalombattai KE a várakozáson felüli 5. helyen várta a két bajnokesélyes elleni idegenbeli mérkőzéseit.

Tallér Zsolt, a klub technikai vezetőjének tájékoztatása szerint, tudták, hogy nem ők a mérkőzés esélyesei, sérülések és betegségek is nehezítették a felkészülésüket és a szereplésüket. A 19 fős keretből hét játékost kellett nélkülözniük.
BFKA Veszprém - Százhalombattai KE 41-29 (21-14)
A mérkőzés első felében fej-fej mellett haladtak a csapatok. Végig a hazai csapat vezetett, de tartották a lépést. A 25 percben 15-13-re vezettek az akadémisták. Sajnos itt a kiütközött, hogy létszámban kevesen voltak, és a cserék hiánya miatt a hazaiak a szünetig jelentős előnyt alakítottak ki.
A második félidőben a játék képe nem változott. A mérkőzés végére kialakuló különbség túlzó, de jelen pillanatban elfogadható.
SZKE: Kovács, Bokréta (kapusok), Mogyorósi 4, Fiar 4, Félegyházi 1, Kővári 2, Gyurcsovics 5, Pap 1, Kiss 8, Kedves 3 (1), Györkő 1, Keresztes; vezetőedző: Adorján Gábor

Budai Farkasok - Százhalombattai KE 37-29 (17-12)
A tabella első helyén álló hazai csapat kezdte a mérkőzést és szerezte az első gólt. Ezt követően a battaiak ragadták magukhoz a kezdeményezést és megrángatták az oroszlán bajuszát. Sajnos góljaikra mindig volt válasz a hazai oldalon. A 20. percben 10-10 állt az eredményjelzőn. Ekkor a hazai csapat teljes sort cserélt és néhány érthetetlen játékvezetői döntéssel kiegészítve a Farkasok ritmusváltását a szünetre 5 gólos hátrányba került az SZKE.
A második félidő elején ez a különbség nőni kezdett, de a 45.percben Kovács János egészpályás góljával négy gólosra csökkent a lemaradást. Sajnos a rövidebb kispad ismét megmutatkozott, így a hazaiak a végére ismét növelni tudták az előnyüket.
A két bajnokesélyes elleni idegenbeli mérkőzéseken érvényesült a papírforma, de így is nagyban szolgálta felkészülést az idei évben hátralévő két mérkőzésre.
SZKE: Kovács 1, Bokréta (kapusok), Mogyorósi 2 (1), Fiar 1, Félegyházi 6, Kővári 5, Gyurcsovics 3, Pap 1, Kiss 2, Kedves 5, Györkő, Keresztes 1, Szalay 2 (1); vezetőedző: Adorján Gábor
Kézilabda Mikulás !
A következő hazai mérkőzésre a Tatai AC ellen , december 4-én, szombaton 18 órától kerül sor a battai sportcsarnokban, ahova várhatóan a Mikulás is ellátogat.
A mérkőzés szünetében ajándéksorsolásra kerül sor a nézők között és a mérkőzés utánra meglepetéssel készül a csapat a szurkolói felé. 
A belépés továbbra is ingyenes, de csak védettségi igazolvánnyal lehetséges.