Adventi fények
2021-11-29 - Ünnepi díszkivilágításba öltözött Százhalombatta, és meggyújtották az első gyertyát az adventi koszorún a Szent István téren felállított színpadon november 28-án. Szulák Andrea koncertjével, a Canticum Novum kórusénekével, lézershow-val, gólyalábasokkal, vásárral, forralt borral és kürtőskaláccsal várták a városlakókat.
Az ünneplőkkel, színekkel és hangulatokkal megtelt főtéren az egyházi köszöntők után Vezér Mihály polgármester gyújtotta meg a "hit lángját", Török Sándor és Nagy Balázs alpolgármesterek, valamint Lukács Bernadett képviselő jelenlétében, majd felkapcsolták a díszfényeket. A "piros gomb" megnyomásában Bencze Ramóna is segédkezett, a kislány levélben fordult ezzel kérésével a polgármesterhez.
 
A Vezér Mihály örömmel tapasztalta, hogy sok városlakó jelent meg a főtéren, ami azt üzeni, hogy igent kell mondani az életre, az összefogás megtöri a vírus erejét, - a védelmi intézkedések betartásával - nem szabad feladni a harcot. Nagy szükség van a közösségi találkozásokra, az összetartozás érzésének erősítésére – tette hozzá. Igyekeztek ismét úgy megszervezni az eseményt, hogy mindenki számára maradandó élmény nyújtson, amihez a vásár is hozzájárul. Az árusok ezúttal térítésmentesen vehetik igénybe a teret.  A polgármester kiemelte, hogy a legértékesebb, amit családunknak, barátainknak és a környezetünkben élőknek adhatunk, a szeretetünk, törődésünk és figyelmünk. Érdemes átgondolni az elmúlt évet, számvetést csinálni, nagyon fontos, hogy megőrizzük szívünkben "a szeretet lángját". Vezér Mihály áldott, békés, egészségben és szeretetben gazdag adventi készülődést és Karácsonyt kívánt az ünneplőknek.
 
Nagy Balázs alpolgármester szerint az Advent, a Karácsonyra való hangolódás során nemcsak a településeket és az ingatlanokat, hanem a lelkeket is érdemes feldíszíteni. A sok nehézség ellenére is időt kell szánni az ünnepre való készülésre, több figyelmet kell szentelni a család számára. Reményei szerint a karácsonyi meghitt hangulat megnyugvást hozva segít elfelejteni a gondokat és erőt ad a folytatáshoz. A jövőt illetően sem várható könnyű év, azonban továbbra is azon lesznek, hogy fejlődő, virágzó pályán maradjon a város.
 
Szulák Andrea örömét fejezte ki, hogy nem maradt el a rendezvény, amelyre ünneplőbe öltözött lélekkel érkezett. Ugyanakkor nem könnyű felülemelkedni az elmúlt nehéz időszakon, amely alázatra, önzetlenségre tanította a művészvilágot is, ő maga is igyekszik minél jobban megbecsülni a színpadon töltött pillanatokat. Hálás azért, hogy hivatása, az éneklés és a színházi szereplések révén sok érzelmi feltöltődésben lehet része. Magánemberként számos mélységet és magasságot élt meg az év során, sokáig nem tudta megtalálni az egyensúlyt. A hullámvasúton való utazás ugyanakkor hívő emberként a belső béke megteremtésére és türelemgyakorlásra ösztönözte, amely révén optimistán tekint a jövőbe.