Új kezdeményezés és fejlesztés Óvárosban
2021-11-21 - A százhalombattai Piac téren szokásos bolhapiac nyomán a településrész központjában is vásárt rendeztek november 20-án. Az eseményen bemutatták a Matta-kertre vonatkozó építési terveket.
Vezér Mihály polgármester örömét fejezte ki, hogy nagy az érdeklődés a kezdeményezés iránt, amely felélénkíti a közösségi életet is. Reményét fejezte ki, hogy több hasonló esemény lesz a jövőben is, amennyiben ezt a nem akadályozza a járványhelyzet.
A városvezető elmondta azt is, hogy a parkolási gondok enyhítése és a szabadidős tevékenységi lehetőségek bővítése érdekében az Önkormányzat mintegy három éve vásárolt telket a Matta-kerti részen. Három terv készült, amely szerint a területen csak parkoló létesülne 45 férőhellyel, illetve az igényekhez igazodva 24 férőhelyes parkoló épülne játszótérrel, vagy sportparkkal megosztva. A végleges döntés a közösségi akarat függvényében születik majd meg.
 
Szabó Gábor a városrész képviselője elmondta, hogy lakossági megkeresésre Kanicsár Betty szervezte meg a bolhapiacot, amelyen nagyon sok árus jelent meg. Szeretnék, ha hagyománnyá válna az esemény a Szent László téren.
Köszönetet mondott a polgármesternek, hogy elkészültek a Matta-kerti fejlesztési tervek, amelyekről két éve kezdődött részletes egyeztetés a lakókkal. Úgy tűnik, hogy jelenleg a parkoló megvalósítására van a legnagyobb igény, aminek egyébként a legkisebb a bekerülési költsége – tette hozzá a képviselő.