Hathatós segítség
2021-11-20 - A százhalombattai Eötvös iskola meghívásnak eleget téve, angolóra keretében láthatták A Remény Bajnoka Alapítvány tagjai a szervezet által tavaly májusban adományozott táblagépek gyakorlati használatát.
Mint ismeretes, Dr. Vezér Mihály polgármester magánemberként, 500 000 forintos felajánlással alapította a civil szervezet a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe kerülő százhalombattai családok és vállalkozások megsegítésére. A kuratórium elnöke dr. Bercziné dr. Fazekas Olga ügyvéd, további tagjai dr. Horváth Ágota aljegyző és Ádám Erika, a Hotel Training igazgatója.
 
Vezér Mihály örömét és köszönetét fejezte ki, hogy sokan támogatták az alapítvány munkáját. Jelentős társadalmi összefogással, eddig összesen mintegy 20 millió forint értékben tudtak anyagi segítséget nyújtani, illetve különböző tárgyi adományokat biztosítani azoknak, akiket leginkább sújtott a járvány. Az általános iskolák - a pedagógusokkal és az intézményvezetőkkel egyeztetve - egyenként 7, a középiskolák pedig 4 tabletet kaptak, így a gépet igénylő diákok is csatlakozhattak az otthoni online oktatásához.
 
Dr. Bercziné dr. Fazekas Olga elmondta, hogy számítottak a tapasztalható újabb hullámra, a kuratórium ezúttal is a leghasznosabb célra szeretné fordítani a jelenleg rendelkezésre álló kisebb összegű alapítványi forrást. Emlékeztetett, hogy a tavalyi hirtelen jött távoktatás során az adományok révén a rászoruló családok nem maradtak eszköz nélkül. Az alapítás szándékának megfelelően, a civil szervezet tevékenysége a továbbiakban is kifejezetten a járványhoz kapcsolódhat.
 
Völgyi Róbert pedagógusa elmondta, arra törekszenek, hogy a diákok ne csak játékra, vagy közösségi kommunikációra, hanem tudás- és készségfejlesztésre is használják az okoseszközöket. Köszönetét fejezte ki az alapítvány részére, mert az adomány révén már 30 tablet áll rendelkezésükre, amelyek hatékonyan segítik az oktatást.