Ünnepi előkészületek az Óvárosban
2021-11-18 - Márton nap alkalmából az óvárosi Pitypangos Palánták lámpás felvonulásakor is azt tapasztaltam, hogy mennyire igénylik a városrész lakói a közösségi eseményeket.
Városunk piac terén tartott bolhapiacok sikeressége vitathatatlan, számos megkeresés érkezett hozzám, hogy van-e lehetőség ennek a lebonyolítására Óvárosban is. Az előzetes igényfelméréseket követően, a hatalmas érdeklődésnek köszönhetően, november 20-án 9-14 óráig az Óvárosi Bolhapiac a Zenálkó Etel Közösségi Ház előtti fedett területen kerül megrendezésre. Az asztalok gyorsan elfogytak, de ez ne szegje kedvét senkinek, hozott asztalukra, pokrócukra is tehetik a portékáikat. A helyszínen kerülnek bemutatásra azok a tervek, amik a Matta-kerti önkormányzati telekre készültek, aminek kapcsán a lakosság véleményét már hónapokkal ezelőtt kikértem, és ezekből most 3-féle terv tekinthető meg.
A hatályos járványügyi szabályokat figyelembe véve díszítjük majd fel a karácsonyfát a Szent László téren. A megszokottaktól eltérően PÉNTEKI napon, december 17-én 14 órától kezdődik majd a betlehemezéssel, karácsonyi vásárral, szeretet asztallal, ünnepi koncerttel, halászlével, forralt borozással egybekötött ünnepi délután. A programok még nem véglegesek, a változtatás jogát fenntartjuk a jelenlegi bizonytalan helyzetre való tekintettel!
Szabó Gábor Települési képviselő
0620/222-2930, szabogabor@mail.battanet.hu