Adventre készülve
2021-11-16 - November utolsó hétvégéje idén Advent első vasárnapja. Az ünnepi hangolódás, a készülődés időszaka minden évben egy különleges, meghitt keretet ad a karácsonyt megelőző időszaknak. A Barátság Kulturális Központ az idei évben is sokszínű programkínálattal várja Önöket, hogy élményekkel teljenek meg az ünnepi időszak mindennapjai.
November 28-án 17.00 órától Szent István térre várjuk Önöket, hogy közösen ünnepeljük Advent első vasárnapját, az első Adventi gyertya és a város ünnepi fényeinek meggyújtását. A tavalyi évben a pandémia miatt elmaradt a hagyományos Fényfelgyújtás, de idén ismét lézershow-val, Szulák Andrea koncertjével, gólyalábasokkal, forralt borral és kürtőskaláccsal várjuk Önöket, hogy színekkel, hangulatokkal és élményekkel töltsük meg a Fő teret. A Fényfelgyújtást követően a kulturális központ színháztermében immáron 5. alkalommal várja Önöket a Proseccós éjszakák rendezvénysorozat, mely az idei évben a "Fúvószenei gyöngyszemektől Adventig" alcímet viseli.
Tavalyi évben hatalmas sikert aratott a Mikulás postaládája, mely november 19-e és december 2-a között idén is várja a gyermekek leveleit a Barátság Kulturális Központ főbejárata mellett, az árkádok alatt. December 6-án pedig, a gyermekek nagy örömére, a Mikulás ismét ellátogat a Fő térre, hogy élőben is találkozhassanak, néhány szót válthassanak a nagyszakállúval.
Az idei évben is ajándékozhatnak szeretetteiknek Színházjegyet karácsonyra! Töltsék meg élményekkel az ünnepi időszakot és ajándékozzanak közös időt a család minden tagja számára.
Zárják velünk a 2021-es évet! Színháztermünkben a Marica grófnő operettre várjuk Önöket, a Fő téren pedig utcabállal készülünk. Reméljük, Önök is velünk tartanak!  
A programok részleteit megtalálják az intézmény honlapján – www. baratsagkk.hu – , Facebook oldalán és a kihelyezett szóróanyagokon. Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szabadtéri programoknál és a Barátság Kulturális Központ intézménybe történő belépéskor az aktuális járványügyi szabályok érvényesek.