Koraszülöttek világnapja 2021 - Óriás hősök
2021-11-16 - Nagy örömünkre Százhalombatta ötödik alkalommal csatlakozott ahhoz az országos mozgalomhoz, amelyet a Koraszülöttekért Országos Egyesület (KORE) kezdeményezett, ezért november 17-én lila világítást kap városunk főtere, a Szent István tér.
 
A csatlakozással, a reménység színével szolidaritásunkat kívánjuk kifejezni az érintett családok és az ellátásban résztvevő szakemberek iránt. Elkötelezett célunk, hogy támogassuk a mozgalmat és felhívjuk a figyelmet a koraszülöttekre Százhalombattán is, hiszen környezetünkben is vannak érintett családok, akiknek igyekszünk minden segítséget megadni.
Aki nem érintett annak nehéz elképzelni, hogy a koraszülött gyermekek, a kicsi hősök és szüleik milyen nehézségeken mennek keresztül, hogy végre győztesként éljék teljes életüket.
Évente körülbelül 8 ezer kisbaba érkezik idő előtt, és válik szeretteivel együtt ennek a sorsközösségnek a tagjává, vagyis Magyarországon minden tizedik család érintett.
A szakemberek, az orvosok nagyon sokat tesznek a tájékoztatás, a diagnosztizálás és a kezelés terén. Szerencsére ma már egyre több gyermeknek van esélye az egészséges élet eléréséhez.
Az egyesület (KORE) szinte önkéntes alapon működik és az ország 16 megyéjében számol önkénteseket, igyekeznek a lehető legtöbb módon segítséget nyújtani. Fontos küldetésük van, segítik a koraszülött osztályokat, közösséget építenek, hogy az érintettek tudják, van mögöttük védőháló, van támaszuk.
Ezen a napon a szolidaritás jegyében a világnap közös jelképének színébe, lilába öltöznek a hazai és világ számos fontosabb épületei.
Fejezzük ki közösen együttérzésünket!
Vezér Mihály
polgármester