Mozgalmas október - polgárőr beszámoló
2021-11-08 - Az Országos Polgárőr Szövetség a százhalombattai szervezet elnökét, Szél Pált a legmagasabb szintű elismerésben részesítette az október 23-i ünnepségsorozat keretében. 
A Kopácsi Sándor Érdemérmet Simicskó István volt honvédelmi miniszter, Kovács István r. vezérőrnagy, rendőrségi főtanácsos, gazdasági országos rendőrfőkapitány-helyettes és Dr. Túrós András nyugalmazott országos rendőr főkapitány az Országos Polgárőr Szövetség elnöke adta át a Teve utcai "rendőrpalotában".
Szél Pál nyilatkozatában elmondta, hogy az elismerést a százhalombattai szervezet minden tagja kapta!
 
A polgárőrök nem unatkoztak októberben sem. Több szemétszedésben, illetve azok biztosításában vettek részt, amik eseménymentesen zajlottak le, csakúgy mint a civilek által szervezett kerékpártúra.
 
A Szekeres József Konferencia- és Rendezvényközpontban október 18-án került sor a Magyar Sportlövő Szövetség megalakulásának 150 évfordulója alkalmából megrendezett ünnepségre. A rendezvényt a battai polgárőrség biztosította, az OPSZ és a MSSZ között létrejött együttműködési szerződés alapján, ami szintén eseménymentesen került lebonyolításra. Az ünnepséget Sinka László a szövetség jelenlegi főtitkára szervezte és vezette le.
 
Az október 23-i rendezvénysorozat szintén rendben lezajlott.
 
A polgárőrség a hónap végén felkészült a rendőrséggel és a közterület-felügyelettel Minden Szentek és Halottak Napjára.
 
 Folytatták a szelektív hulladékgyűjtők ellenőrzését, a tapasztalatok szerint a tavalyi hasonló időszakhoz képest jóval kevesebb a visszaélés. A lakosság részéről még tettenérés is történt az óvárosi területen meglévő szelektív hulladékgyűjtőnél.  
 
Nem jó hír, hogy a szokásosnál is több kisebb-nagyobb baleset volt a városban, aminek nem tudni az okát.
 
Felkészültek a téli hónapokra vízen és szárazföldön egyaránt, csakúgy, mint az újabb covid-dal kapcsolatos szigorításokra.
 
A rohamosan emelkedő üzemanyagárak megnehezítik a polgárőrség munkáját.
 
A Százhalombattai Polgárőr Szervezet minden városlakónak jó egészséget kíván.