Bravúros győzelmek
2021-11-02 - 32:26-ra nyert a Százhalombattai Kézilabda Egyesület a Komáromi VSE ellen, a férfi NBI/B kézilabda bajnokságban a battai Sportközpontban október 22-én – tájékoztatott az egyesületi beszámolóban Tallér Zsolt, a klub technikai vezetője. 
Két frissen feljutott csapat mérkőzése következett a sorban. A tabellán sokkal jobb pozíciót foglaltunk el. Jó érzés kimondani, de kötelező volt hazai pályán legyőznünk a nulla pontos Komáromiakat.
A mérkőzés első perceiben felváltva estek a gólok. Egyik csapat sem tudott ellépni a másiktól. Néhány kivédekezett vendég támadás és az arra válaszul érkező gyors gól eredményeként a 11. percben sikerült ellépnünk 3 góllal. Az első félidő hátralévő részében ez a különbség jelentősen nem változott. A szünetben nálunk volt a minimális előny.
A második félidőt úgy folytatódott, ahogy az első abba maradt. Sajnos következett öt rossz perc és a vendégek koncentráltabbak voltak. Ebből adódóan a 42.percben átvették a vezetést (20-21).
Ekkor megrázta magát a csapat és Félegyházi Zsolt és Gyurcsovics Árpád vezérletével, nagyobb tempóba kapcsolt. Sikerült egy 6-1-es rohamot intéznünk és máris megnyugtató előnnyel léptünk a mérkőzés utolsó tíz percébe. Szerencsére a játék képe nem változott így a mérkőzés végére magabiztossá vált a győzelem.
SZKE: Kovács, Pásztor, Bokréta (kapusok), Mogyorósi 2, Tóth 5, Félegyházi 7 (4), Kővári 5, Gyurcsovics 6, Pap, Kiss 4, Keresztes 1, Fiar, Kedves 1, Györkő 1, Fehér, Major; vezetőedző: Adorján Gábor
 
A csapat folytatta a remek menetelést, a BFKA Balatonfüred vendégeként rendkívül kiélezett küzdelemben, 32:30-ra diadalmaskodott a legutóbbi fordulóban.
 
Nem lehetett eldönteni, hogy ki a mérkőzés esélyese. Csapatunk kellő önbizalommal és nagy akarással érkezett meg a csarnokba.
A mérkőzés első perceiben gólváltás volt a csapatok között. A hatodik percben 3-3 volt az eredmény. Ekkor emberelőnybe kerültünk, amely alatt sikerült két üres kapus gólt szereznünk és ez által kis előnyt építenünk. Sajnos ezt gyorsan ledolgozták az akadémisták és a 12.percre már ismét döntetlent (6-6) mutatott az eredményjelző. Néhány jó védekezés és sikeres támadás következett, amely alatt Gyurcsovics Árpád vezetésével sikerült ellépnünk 10-6-ra. A mérkőzés ismét fordult egyet és egy rosszul sikerült hat percben a hazaiak átvették a vezetést (11-10). Ez után a lüktetés lecsitult és felváltva estek a gólok. Az első félidő utolsó percében Kővári Balázs megkapta harmadik két perces büntetését, így őt elvesztettük a második félidőre.
A második etap első nyolc percében nagyobb figyelemmel és fegyelemmel játszva, Keresztes Levente irányításával a csapat négy gólos előnyt épített fel (16-20). Ez az előny kicsit megnyugtatta a mieinket. Ugyan a hazaiak feljöttek egy-két gólra, de egyenlíteni sosem tudtak. A mérkőzés ebben a szakaszában Kiss Attila nyújtott kiemelkedő teljesítményt.
Az 57.percben 31-28-ra vezettünk. Az akadémisták kemény hajrába kezdtek és az utolsó percre feljöttek egy gólra, sőt az utolsó percben támadhattak az egyenlítésért. Kovács Jánosnak sok fontos védése volt a mérkőzés során, de a legfontosabb ekkor következett. A kipattanó labdából gyors indítás után, ki más, mit Gyurcsovics Árpád állította be a végeredményt.
A csapat, ezen a mérkőzésen kihasználta nagyobb rutinját és fegyelmezett játékának köszönhetően megérdemelten gyűjtötte be a két pontot idegenben.
SZKE: Kovács, Bokréta (kapusok), Mogyorósi 3 (1), Tóth 5, Félegyházi 5, Kővári 1, Gyurcsovics 7, Pap, Kiss 8, Keresztes 2, Fiar, Kedves, Györkő, Fehér, Major, Szalay; vezetőedző: Adorján Gábor
 
A következő hazai mérkőzésen a Százhalombattai KE a PLER KC-t fogadja, november 13-án, szombaton 18 órától a Sportcsarnokban, ahova továbbra is ingyenes a belépés, de csak védettségi igazolvánnyal. Jöjjenek minél többen, mert megérdemli a csapat a szurkolást !