Újabb modellvitorlás győzelem és ezüstérem
2021-10-18 - Két érmet és több jó helyezést is begyűjtött a százhalombattai Dunamenti Energia Modellező Klub a balatonföldvári Balaton Kupán az RG 65 hajóosztályban október 16-án.
 
 
Az egyesület beszámolója szerint a megérkezéskor mindenkit meglepett a szemerkélő eső, ami azonban hamar elállt. A gyenge szél miatt a tervezett 15 helyett, csak 6 futamos lett a verseny. Az első nagyon gyenge szélben indult, épp csak becsurogtak a hajók a célba.
Teljes szélcsend következett, majd 12 óra után megélénkült a fuvallat, a délutáni öt futamból egy nagyon jó, "A" közepest tudott teljesíteni a mezőny, míg a többit már gyenge szél jellemezte. Igaz, mindenkinek egyformán fúj a szél és ennek kell megfelelni – szokta mondani a Forrai István, aki jelen volt a mostani versenyen.
Teljes szélcsend állt be du. 3 órakor-kor, és a főbíró Forrai Csaba le is fújta a rendezvényt, mint később kiderült, jól döntött.
Ezen a versenyen vett először részt Illés Zoltán fia, aki remélhetőleg, folyatja a továbbiakban, illetve Gergely András is először ismerkedett új hajójával.
Battai eredmények: I. Molnár Imre, II. Forrai Csaba, IV. Gergely András, V.Kunvári Sándor, VI. Illés Zoltán, VII. Horváth Imre, VIII. Horváth Ádám