100 méter parkoló, 140 liter szemét
2021-10-04 - Az Erkel Ferenc körút 22-31 előtt elterülő parkolók egyik oldala a csőcsorda, a másik oldala a lakótelep úttal és gyalogjárdával, ahol 30 méterenként van egy köztéri kuka, illetve a lépcsőházakban is van szeméttároló.
Ha valaki beparkol, nagyon valószínű, hogy nem a csőcsorda irányába fog hazamenni, ellenkezőleg, nyilvánvalóan a lakótelep irányába fog parkolás után elindulni. Amennyiben ez így van, - mert így van - akkor miért dobálják el ott a szemetet, ahol éppen kiszállnak a kocsiból? Haza felé biztos találkozik szemetessel. Persze, tudom! Idehordják más településekről a szemetet, és a városban élő összes italozó ebben a parkolóban fogyaszt - ez megmagyarázná az italos üvegeket. Amit viszont nem értek, az az üdítős dobozok és üvegek, cigarettás dobozok, piszkos pelenka, műanyag zsák, háztartási szemét és a jól láthatóan kocsiból kiborított cigaretta csikkek. Várom a megfejtéseket!
 
Végül egy másik téma. Az Idősek Világnapján a gyerekekre is kell gondolni, ezt szem előtt tartva éreztem indíttatást, hogy megújuljanak a Szeptember 11. park játszóeszközei, amelyeket örömmel festettem le.
Szalai Attila, önkormányzati képviselő