Ismét találkozhatunk: Nyílt Napok az Arany János Gimnáziumban
2021-10-01 - A hosszú karanténidőszak után ismét lehetséges a százhalombattai gimnázium mindennapi életébe történő bepillantás a nyílt napjaink alkalmával 2021 októberében.
Intézményünkben már 29. éve működik a gimnáziumi tagozat, így kellő szakmai és szervezési tapasztalattal fogadjuk az érdeklődőket. Két korosztály számára az alábbi lehetőségeket kínáljuk.
Az általános iskolák 4. osztályosai jelentkezhetnek a nyolc évfolyamos gimnáziumi képzésünkre (0001). Ebben a képzési formában a tanulók a gimnáziumi képzés megalapozása mellett emelt szintű angol nyelvi képzésben részesülnek (heti 5 óra). A felvételt nyert tanulók számára egyenes út biztosított az érettségiig. Kiemelkedő eredményű sportolók képzését továbbra is támogatjuk.
 
A jelenlegi 8. osztályosok számára többféle lehetőséget ajánlunk a gimnáziumba belépni szándékozóknak. Választhatják az informatika-matematika emelt óraszámú képzést (0002) azok, akik az általános iskolában is eredményesen tanulták és szeretik ezeket a tantárgyakat. A biológia emelt szintű képzést (0003) azoknak javasoljuk, akik később a biológiával vagy természettudományokkal kapcsolatos területen szeretnének továbbtanulni.  Második idegen nyelvként választhatóan a német vagy az olasz nyelvet kínáljuk mindkét területen. Mindkét tagozat az érdeklődők számára a nyílt órán kívül külön meglepetést is tartogat az intézmény (ld.:aranybatta.hu).
 
A nyelveket kedvelő nyolcadikosoknak javasoljuk gimnáziumunk idegen nyelvi profiljait. Az angol nyelvi előkészítő képzéssel induló osztályunk kezdő szintű (0004) és haladó szintű (0005) angol nyelvtudású diákokat is vár, hiszen a heti 16 óra angol nyelvi képzés bontott csoportban mindenkinek lehetőséget ad a nyelv maximális elsajátítására, az emelt szintű érettségire történő felkészülésre, nyelvvizsgák megszerzésére. Ennek a képzésnek a másik előnye az emelt óraszámú informatikai oktatás (heti 4 óra), ami a sikeres ECDL vizsgára történő felkészülést biztosítja. A NYEK-es tanulók második idegen nyelvként az olasz nyelvet választhatják. A gimnázium további négy évében emelt szintű nyelvoktatásban részesülnek a diákok.
 
2021. október 12-én a nyolcadik osztályosok, október 13-án a negyedikesek számára nyitjuk ki iskolánk kapuit, s várjuk az érdeklődőket az éppen aktuális járványügyi szabályok betartása mellett. Mindkét napon reggel 8.00 órától szülői tájékoztatást tartunk, majd 9.00 órától gimnáziumi képzésünkbe nyerhetnek betekintést az érdeklődők, részben nyílt órákon részben a diákok beszámolóin keresztül. Jelentkezési lehetőség regisztrációval az iskola honlapján áll rendelkezésre október 6-ától.Vendégeinktől maszk viselését kérjük.
 
A gimnáziumi osztályokba történő bekerülés feltételei, valamint a felvételi eljárás rendje részletesen megtalálható honlapunkon (aranybatta.hu), de telefonos érdeklődésre is szívesen válaszolunk (06 23 355 013). Honlapunkon a gimnázium életéből is láthatnak részleteket.
A januári (2022. január 22.) központi felvételi dolgozat megírására iskolánk is kijelölt intézmény, tehát várjuk a jelentkezőket a központi felvételi dolgozat megírására magyarból és matematikából.
 
Szeretettel várunk minden 4. és 8. osztályos tanulót és a kedves szülőket Nyílt Napjainkra.
 
Horváthné dr. Hidegh Anikó, intézményvezető