Pályázatok a civil szervezeteknek
2021-09-30 - A Civil Info elnevezésű országos tájékoztató rendezvénysorozat keretében a dunavarsányi Soli Deo Gloria Közösségi Házban tartottak előadást szeptember 24-én a környező településeken működő civil szervezetek képviselőinek az aktualitásokról és a pályázati lehetőségekről. Az eseményen részt vett többek között Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára és Bóna Zoltán, a térség országgyűlési képviselője.
Tuzson Bence kiemelte, hogy egy ország akkor lehet erős, ha nemcsak a nagyobb, hanem - a családok, mint alapvető egységek mellett - egyéb kisebb közösségek is meghatározó szerephez juthatnak a lakókörnyezetükben. A kormány ezért kiemelten segíti a családokat, de támogatja a civil szervezeteket is, amelyek számára még 2012-ben indultak a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) pályázatok. A NEA keretében jelenleg összesen több mint 10 milliárd forint áll rendelkezésre, amely a szervezetek megerősödését segíti, általuk pedig az ország is erősebbé válik. Az önmagában az még kevés, hogy kiírják a pályázatokat, fontos, hogy ezeket a lehetőségeket minél többen megismerjék, ezt teszi lehetővé a Civil Info tájékoztató rendezvénysorozat - tette hozzá az államtitkár.
A rendezvényen a Miniszterelnökség részéről előadást tartott Szalay-Bobrovniczky Vince helyettes államtitkár, Dr. Kecskés Péter főosztályvezető, Dr. Kisida Tamás jogi referens és Furka Ágnes osztályvezető.(HTV)