Új vezetés, új élet az Őszidő Nyugdíjas Klubnál
2021-09-15 - Az Őszidő Nyugdíjas Klub 2002-ben jött létre, nyugdíjasok civil szervezeteként. Városunk egyik legnagyobb létszámú, legaktívabb, több mint 150 főt számláló közössége lett.
Az elmúlt 11-évben Cser János elnökünk és barátunk volt a vezetője a közösségnek, amelyet haláláig, 2021 januárjáig vezetett. Nagy veszteség a klubnak, hiszen vezető nélkül maradt a közösség. Felesége, Pannika mindig segítője volt vezetőnknek, akinek szintén sokat köszönhetünk.
 
Sajnos a járvány sem volt jó hatással a klub életére, elmaradtak a találkozások, a klubnapok, nem tudtuk egymással úgy tartani a kapcsolatot, mint korábban.  Nem éppen pozitív változásokat hozott ez az időszak a klub életében, vezetés hiányában nem volt, aki összefogja a tagságot, szétesés fenyegetett bennünket, voltak, akik más klubot választottak a bizonytalanság miatt.
Hosszú idő után végre augusztus 6-án találkozhattunk a tagsággal, kb. 50-60 fő jött el, ahol vezető választásra került sor. Nem akarta senki sem felvállalni a klub vezetését, – Cser János magasra tette a mércét –, de többen felajánlották egy leendő vezetőnek a segítségüket.
avazni egy négyfős vezetést a tagságnak, a tagok közül Battai Kata, Bilics János, Feledy Mariann és Tóthné Irénke személyében, akiket megbíztak a klub vezetésével 2022. februárig.  
 
Az új vezetőség megkezdte a közös munkát, a feladatok felosztását, személyemet bízták meg a vezetési munkák koordinálásával és a vezetői teendők ellátásával.
A Klub önerőből, tagdíjakból, Százhalombatta Város Önkormányzatának támogatásával, valamint a Barátság Kulturális Központ segítségével gazdálkodik. Cser János néhai elnökünk nagyon jó kapcsolatot alakított ki a városvezetéssel, valamint Vezér Mihály polgármester úrral. Bízom benne, hogy ez jó kapcsolat folytatódik és a továbbiakban is megmarad szolgálva ezzel a közösség érdekét.
 
Új fejezet kezdődött az Őszidő Nyugdíjas Klub életében, megtartjuk s hagyományainkat és igyekszünk új színt is behozni az életünkbe. Természetesen szervezzük a programjainkat, szeptemberben 10-én találkoztunk a tagokkal, ez volt az újra alakuló ülésünk, ahol terveztünk, beszélgettünk. Részt vettünk a Battai Napok programján, amelyre meghívást kaptak a 65 év felettiek, Kecskemétre kirándultunk, szeptember 14-én, ahol a program városnézés, ebéd, gyógyfürdő volt. Klubnapot tartunk 24-én a jól megszokott helyünkön, a BKK kamaratermében, ahol Stejman Gyuri zenél. Szeretettel várjuk tagjainkat, azokat is akik kicsit eltávolodtak tőlünk,  fiatal nyugdíjasokat, akik szeretik a társaságot, kirándulásokat, kulturális programokat, mindenkit. A klubélethez a vezetők és a tagság együtt fontosak.
Mottónk: Szeressük egymást gyerekek. /Amíg lehet./
Bilics János
elnök