Nagy csatában vereség a bajnokesélyes ellen
2021-09-15 - 34-35-re kikapott a Százhalombattai KE hazai pályán a Budai Farkasok együttesétől az NB I/B legutóbbi fordulójában. A battai csapat két év kihagyás után lépett újra pályára ebben az osztályban – írja az egyesület a mérkőzés beszámolójában.
A felkészülés biztató jeleket mutatott, de tudtuk, hogy a tétmérkőzések másképp működnek.
A két csapat céljai jelentősen különböznek egymástól. Mi a bennmaradást tűztük ki magunk elé, a vendégcsapat a feljutást. Ezek alapján nem lehetett könnyű meccsre számítani.
 
Szerencsére mindenki egészséges volt, így a legerősebb összeállításban léphettünk pályára.
A mérkőzés első öt perce puhatolózó játékot hozott, és a csapatok 3-3-ig jutottak. A következő tíz-tizenkét percben sikerült ritmust váltanunk és Kovács János védései alapot adtak Félegyházi Zsolt és Tóth Bálint góljaihoz, így sikerült ellépnünk öt góllal 12-7-re. A szünetig sikerült tartani a tempót, de három egymást követő kiállításunk alatt kicsit közelebb kerültek a vendégek. A csapatok 18-16-os eredménynél mentek el a félidők közötti pihenőre.
 
A második félidő elején nagyobb tempóra kapcsoltak a Farkasok és 21-21-nél utolértek minket. Próbáltuk tartani a lépést, de a lassabb védekezés, egy-két rossz döntés miatt átvette a vezetést a bajnokesélyes csapat és az 52.percre elléptek négy góllal 30-34-re. Ekkor Adorján Gábor időt kért, amelyen rendezte a sorokat. Az utolsó nyolc perc hatalmas izgalmakat hozott. Több sikeres védekezéssel, jó pár Kovács János védéssel, két-két Kiss Attila és Félegyházi Zsolt góllal a lelkes közönségünk hangos szurkolása segítségével egyenlítettünk.
 
Az utolsó percre maradt a döntés. A vendégek hosszan támadhattak, aminek a végén büntetőhöz jutottak, melyet értékesítettek. 23 másodpercünk maradt az egyenlítésre. Sajnos az utolsótámadásunkat megakasztották és a megítélt időn túli szabaddobás sem ért célt, így el kellett fogadnunk a tisztes helytállás érzését.
 
SZKE: Kovács, Pásztor, Bokréta (kapusok), Mogyorósi 5 (1), Tóth 4, Félegyházi 10, Kővári 5, Gyurcsovics 2, Pap 2 (1), Kiss 5, Keresztes 1, Fiar, Kedves, Györkő, Major, Bozi
 
A következő hazai mérkőzésünkre Százhalombattai KE-Pécsi KE, 2021.09.25-én szombaton 18 órától kerül sor a battai sportcsarnokban, ahova továbbra is ingyenes a belépés.