Díjátadás a Battai Napokon
2021-09-15 - A legnagyobb adózókat köszöntötték, valamint átadták a Megyei Kitüntető díjakat és a Közösségért díjakat a rendezvény megnyitóján, szeptember 10-én.
A város vendégül látta a környező települések polgármestereit, képviselőit, a nagyvállalatok vezetőit és a díjazottakat. A közönség soraiban jelen voltak a Képviselő-testület tagjai, köztük Vezér Mihály polgármester, Török Sándor és Nagy Balázs alpolgármesterek.

Vezér Mihály ünnepi beszédében elmondta, hogy nagy öröm újra együtt ünnepelni a mögöttünk álló kalandos időszak után. Az örömbe szomorúság is vegyül, hiszen a járvány áldozatokat is követelt, illetve távol kellett maradniuk a rendezvénytől azoknak, akik nem kívántak élni az oltással. Az együttes ünneplés erősíti az összetartozás érzését, és akár jelen tud lenni valaki, akár nem, mindannyian lokálpatrióták vagyunk; úgy gondoljuk, lakóhelyünk, Százhalombatta a világ legszebb és legélhetőbb városa. Kötődésünket erősíti, hogy tudjuk, szép, élhető, barátságos, városunk kialakulásában éppen úgy benne van szüleink, nagyszüleink munkája, mint a miénk, és bízhatunk abban, hogy éppen így benne lesz gyermekeink munkája is. A polgármester hangsúlyozta, hogy Batta befogadó város, szeretettel fogadja a közösség értékeit gyarapítani kívánó érkezőket – ezt maga is tapasztalhatta ide költözésekor. A város rendezvényei alkalmat teremtenek megmutatni, hogy törődünk egymással: megosztva örömeink megsokszorozódnak, terheink pedig könnyebben elhordozhatóvá válnak. Mindemellett ezek a programok segítenek együtt kikapcsolódni. Végezetül Vezér Mihály köszönetet mondott a szervezőknek, a sokszínű, izgalmas programsorozat összeállításáért.

A megnyitó beszéd után a polgármester a hagyományoknak megfelelően elismerő oklevelet adott át a várost a legmagasabb adókkal támogató virilistáknak. Ebben az évben három nagyvállalat, a MOL Nyrt., a Dunamenti Erőmű Zrt., valamint a Petrolszolg Kft.  kaphatta meg az Önkormányzat elismerését.

A MOL Nyrt. nevében Németh Csaba a Dunai Finomító Pénzügyi vezetője, az Erőmű részéről Horváth Péter vezérigazgató, a Petrolszolg Kft. képviseletében Somogyi Sándorné adminisztrációs vezető és Dianovszky András minősített tevékenységek és ellenőrzés vezető vette át a díjat.

Pest-Pilis-Solt vármegyét – amelyhez 187 település között Százhalombatta is tartozott – 1659. december 4-én alapították; ennek emlékére Pest Megye Közgyűlése 1999-ben december 4-ét Megyenappá nyilvánította. Ezen a napon hagyományosan valamennyi város közösen ünnepel és köszönetet mond mindazoknak, akik magas színvonalon, elhivatott módon végzik munkájukat, vagy a mindennapokban példamutató tetteket vittek véghez, példamutató módon cselekedtek a közösség érdekében. Idén a járvány miatt elmaradt a Megyenap, ezért a helyi polgármesterek adták át az elismeréseket a települések díjazottjainak. Százhalombattán az Év Tűzoltója Díjat Rózsa Gábor, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Érdi Katasztrófavédelmi Kirendeltségének vezetője vehette át, az Év Iparosa Díjban az Ostorházi család, az Ostorházi Bevonatkésztő Kft. részesült.
 
Ünnepélyes keretek között ugyancsak átadták a Képviselő-testület által alapított Közösségért díjakat. Ezt az elismerést azok a személyek érdemlik ki, akik a város közéletében vagy szűkebb lakókörnyezetükben példaértékű, közösségformáló tevékenységet végeznek. Választókerületenként kettő adományozható a díjból évente, amely egy emlékéremből, valamint egy elismerő oklevélből áll. A díjazottak: 1. sz. választókerület: Kiss Antal, Hujber Mihály; 2. sz. választókerület: Nagy Sándorné, Demecs István; 3. sz. választókerület: Kertész Éva, Győrffy Kálmán; 4. sz. választókerület: Varga László, Illéssy Mátyás; 5. sz. választókerület: Kovács Lajosné, Rupics József; 6. sz. választókerület: Czakó Nicolette, Mohácsi József; 7. sz. választókerület: Varga  Ferenc, Házi Tamás; 8. sz. választókerület: Loós Attila, Boda Tamás.
Az elismeréseket a kerületi képviselők adták át, sorrendben: 1. Nagy Balázs, 2. Szabó Zoltán, 3. Szalai Attila, 4. Szabó Attila, 5.Török Sándor, 6. Szél Pál távollétében Vezér Mihály polgármester, 7. Vezér Mihály, 8. Szabó Gábor.
Azon díjazottaknak, akik nem tudtak megjelenni, a képviselők személyesen eljuttatják az elismerést.
 
A díjátadást színvonalas színpadi produkciók színesítették a B-Cool Dance Team akrobatikus tánccsoport előadásában.