A tervek szerint halad a kosárlabda edzőcsarnok építése
2021-09-06 - A százhalombattai Arany iskola udvarán épülő létesítmény várhatóan jövő év júniusáig elkészül, a kosárlabdázók mellett az oktatási intézmény és a városi közösség is igénybe veheti majd.
Jelenleg a földmunka zajlik, később stabilizálják az építési terület talaját, hogy a munkálatok során a gépek ne hordjanak fel nagy mennyiségű sarat a környéken. A csarnokot előre gyártott vasbetonelemekből és oszlopokból szerelik majd össze. A Kodály Zoltán sétány egyelőre nincs lezárva, erre csak az építkezés későbbi fázisában kerül majd sor.
 
Az SZKSE tulajdonába kerülő modern csarnok nemcsak megyei, hanem országos szinten is jelentős beruházás, amelyhez a telket az Önkormányzat ingyenesen biztosította. A város mintegy 550 millió, a battai kosárlabda egyesület pedig 300 millió forint TAO-s összeget gyűjtött a finanszírozáshoz.
 
A kétszintes, összesen 1370 nm-es létesítményben napközben egyszerre két osztálynak tartható óra, kora délután kosárlabda edzések, a fennmaradó időben pedig csapat- és tömegsport rendezvények lesznek. A földszinten a legnagyobb a küzdőtér 883 m2 alapterülettel, női, férfi mosdók, bírói öltöző, csapat öltözők, zuhanyzók, raktár, orvosi szoba, és a szertár kapott helyet. Az emeleti részen lesz a lelátó, a konditerem, férfi és női öltözők, mosdók, bírói öltöző és az irodahelyiség.  Sportrendezvény esetén az épület befogadóképessége 143 fő, egyéb, nem sportcélú rendezvények megtartása esetében a küzdőtér befogadóképessége 299 fő.
 
Érdekesség, hogy a június 29-i alapkőletételen elhelyeztek egy időkapszulát, amibe egy várost, illetve a helyszínt megörökítő fotó, a városvezetés névsora, egy városi címer és a Hírtükör legújabb száma került.