Mozgalmas nyarat tudhat maga mögött a Százhalombattai Karate Egyesület
2021-09-02 - A kedvező járványügyi helyzetnek köszönhetően a Barátság Kulturális Központban folytak az edzések júniusban.
A nyári szünet ellenére is nagy létszámú edzéseken boldogan láthattuk, hogy a minden tagunk egészséges, és a kényszerű szünet után kész folytatni a közös gyakorlást.
Az egyesület tíz tagja vett részt a SKI magyarországi szövetségének országos edzőtáborában június végén. A háromnapos rendezvényt a szövetség több mint 200 karatéka részvételével szervezte Velencén. Az edzőtábor végén Erdődi László sikeres övvizsgát tett első dan-ra. Gratulálunk a kiváló teljesítményhez, és a felkészülésre fordított közel két év kitartó munkájához. Büszkeségre ad okot, hogy a vizsgabizottság kiemelte Laci vizsgáját, követendő példaként említette hozzáállását, technikai felkészültségét. 
 
Több mint negyven résztvevővel szerveztük idei edzőtáborunkat Balatonszemesen július végén. A már megszokott környezetben, remek feltételek között tölthettünk öt napot. Meghívott vendég mesterek - Hercegh Balázs, a JKS szövetség vezetője, Béres János a Budo Karate & Jujutsu International vezető instruktora és Lovász György az SKI Magyarország vezetője – színvonalas oktatása ismét bizonyította hogy mennyire összetett és technikai tudástól, kortól függetlenül hatékonyan alkalmazható, látványos és kihívásokkal teli edzésmunkával lehet folyamatosan fejlődni, a tökéletesre törekedni.
 
A napi 2-3 edzés, a közös csapatépítő játékok földön, vízen és a levegőben mindenki számára emlékezetessé tették a tábort.
 
A tábor végeztével számos tagunk sikeres övvizsgát tett.  A színvonalas vizsga méltó lezárása volt ennek a furcsa, nehéz évnek. Ismét bebizonyosodott, hogy kellő akarattal, kitartással minden nehézség leküzdhető.
 
A tábor után augusztusban szabadtéri edzésekkel hangolódunk a következő hónapokra. Sok feladatunk lesz, izgalommal tekintünk a következő időszak elé.
Várjuk vissza régi tagjainkat, új kezdő csoportot szervezünk. Meghívás kaptunk több őszi versenyre, köztük az SKI szövetség országos bajnokságára, továbbá ideje elkezdeni a felkészülést a 2022-ben megrendezésre kerülő Európa bajnokságra.
Edzéseinket az 1. Számú Általános Iskolában tartjuk, keddenként és csütörtökönként 17:00-től.
Információ: www.karatebatta.org  facebook.com/karatebatta
 
Vadász Tamás
elnök, Százhalombattai Karate Egyesület