Nyár a Barátság Kulturális Központban
2021-08-23 - A hosszú hónapok kihagyása után igazi öröm volt nyáron megtapasztalni a pezsgő kulturális életet a Barátság Kulturális Központban.
A júniusban indult KultúrKertMozi programsorozat szinte minden péntek este lehetőséget kínált a közösségi életre, a koncertek, mozifilmek közös élményként való átélésére.
Az augusztus pedig újra meghozta a SUMMERFEST-et. Az idén 28 éves fesztivál, bár nem a megszokott formában, de rengeteg különleges élményt nyújtva színesítette a város kulturális életét. A Magyar Kincsestár kínálatában gyermek és felnőtt egyaránt talált a szívéhez közelálló programot és a sok-sok teltházas koncert, gyerekprogram ismét bebizonyította, hogy milyen fontos a közösségi élet, a közös élmények.
 
A járványügyi korlátozások miatt az idei évben sajnos nem valósulhatott meg a főtéren sem a nyitóceremónia, sem a nagyszabású Ásó, kap, nagyharang – Menyegző a Kárpát medencében című előadás, melynek Kápolnásnyék, Debrecen és Nyíregyháza adott otthont. A 350 táncost megmozgató csodálatos produkció hatalmas siker volt minden helyszínen, bízunk benne, hogy a közeljövőben városunkban is megtekinthetjük majd.
Az őszi évadra is lelkesen készül a kulturális intézmény, műsorfüzetük jobbnál-jobb színházi-, koncert-gyermekprogramokat és kiállításokat tartalmaz. Többek között a Balázs Elemér Group jubileumi koncertjét, Csányi Sándort és a HAIRt is láthatják a BKK színpadán. Reméljük, ez a kis ízelítő felkelti kíváncsiságukat, a műsorfüzet már megtalálható az intézményben, sétáljanak el, böngésszék át, válasszanak és adják át magukat az élményeknek!