Ezüst- és bronzérem a battai modellvitorlásoknál
2021-08-16 - Mosonmagyaróváron rendezték meg modellvitorlás regattát, a Báger-tó kupát, valamint az F5-M hajóosztály Országos Bajnokságát augusztus 14-15-én. A 25. jubileumi versenyen részt vett a százhalombattai Dunamenti Energia Modellező Klub is - derül ki az egyesület beszámolójából.
Mindenki a versenyre őszpontosított szombaton reggel, kétkedve figyelve a vízfelületet, illetve, hogy lesz-e szél, az időjósok ugyanis azt jelezték, hogy vitorlázásra alkalmas feltételekkel lehet számolni. Azonban nagyon gyenge szélben kezdték a kapitányok a hétvége első futamát, amit a szélcsend miatt már az első körben, 11 óra körül le kellett fújni. A versenyt nem is lehetett folytatni aznap.
 
A vasárnap is úgy kezdődött, mint ahogy befejeződött a szombat – szélcsenddel. Viszont jó alkalom volt ez arra, hogy a társ szervezetek is megmutathassák, hogy milyen modellező ágakban tevékenykednek. Közben megérkezett a gyenge - közepes erősségű szél, ami 3 futamra volt elég – de így csak a Báger-tó kupát lehetett volna értékelni, mert az OB-hez 5 teljesített futamra volt szükség.
 
Végül sikerült még további két értékelhető futamot teljesíteni gyengülő, változó szél mellett, így nem mindig a taktika döntött, hanem az, hogy ki, mikor kapott szelet, illetve, hogy éppen melyik szélcsatornában állt. Ilyen a verseny, persze mindenki jobban örült volna, ha mindkét napon jól kifújt közepes, vagy erősebb szél lett volna. Nagyon halk versenyzés volt, de látszott, hogy a versenyzők felkészülten érkeztek, mert remekül bírták a szélcsendes időszakot.
 
A 25-ik Báger tó kupa és az F5-M hajóosztály battai eredményei:
 II. Forrai Csaba - DEMK - Százhalombatta
III. Garay György - DEMK - Százhalombatta