Megrendezik a Battai Napokat - Képviselő-testületi összefoglaló
2021-08-12 - Rendkívüli testületi ülést tartott Százhalombatta Város Képviselő-testülete augusztus 12-én, a többi között döntés születettet arról, hogy szűkített formában rendezik meg a Battai Napokat szeptember 10-11-én.
Vezér Mihály polgármester köszöntötte a Képviselő-testületet. Ismertette, hogy az önkormányzat feljelentése alapján nyomozás indult ismeretlen tettes ellen ez év júniusában, a Sporthalom Kft. sérelmére elkövetett bűncselekmények alapos gyanúja miatt.  Felkérte a Sporthalom Kft. vezetését, hogy a strand létesítményeit szeptember 1-je után még két hétig tartsák nyitva, - tekintettel a várható kánikulára - és a rendkívüli nyitva tartás ideje alatt a százhalombattai lakcímkártyával rendelkező vendégeknek 50%-os kedvezményt biztosítsanak. Vezér Mihály beszámolt arról is, hogy tájékoztatást kért a Kormányhivataltól a battai lakosság átoltottságáról, a helyi járványügyi helyzetről. A válaszból az derült ki, hogy a lakosság átoltottsága megfelel az országos átlagnak.
 
Napirend előtti hozzászólásokban Nagy Balázs alpolgármester ismertette, hogy számos megkeresést kapott a Csónakázó-tó sportcélú hasznosítása ügyében. Véleménye szerint is kiaknázatlan terület ez a szabadidő sportban. A polgármesterrel való egyeztetés nyomán a jövő évi költségvetés összeállításánál tervezni fognak a kis tó hasznosítására fordítható összeggel. Török Sándor alpolgármester elmondta, hogy rengeteg negatív kritikát kapott a gyermek és tömegétkeztetéssel kapcsolatban, ezért találkozót szervezett a szolgáltató céggel, amely ígéretet tett a minőség javítására. Szabó Zoltán képviselő jelezte, hogy egyetért a Csónakázó-tó sportcélú hasznosításával. Véleménye szerint a gyermekétkeztetésen mindig lehet javítani, de az iskolák részt vesznek az országos tej- és gyümölcsprogramokban, így egy battai gyermek sem megy haza éhesen. A város példaértékű ezen a területen is.
 
 A Képviselő-testület 4 napirendi pontot tárgyalt.
 
A testület döntött arról, hogy az idei évben egy szűkített formában rendezi meg a Battai Napokat szeptember 10-e péntek délutántól szeptember 11-e szombat estig. Az országos törvényi előírások betartása miatt, a rendezvény teljes területére csak védettségi igazolvánnyal szabad belépni, és a 18 év alattiak felnőtt kísérete nélkülözhetetlen. Vezér Mihály polgármester elmondta, hogy átfogóan vizsgálták a védettségi kártya elhagyásának lehetőségét, azonban kétséget kizáróan az érvényes törvényi szabályozás ezt nem teszi lehetővé.
 
Döntés született a "Közösségért Díj" odaítéléséről, melyet a Battai Napok ünnepélyes megnyitóján adnak majd át.
 
A Summerfest támogatásáról is határozott a Képviselő-testület.