Szülinapi ultra-futások
2021-07-20 - Stílusosan, három hosszú távú versennyel ünnepelte meg 44. születésnapját Lak Tünde, a SZVISE Atlétika szakosztályának futója. Az alábbiakban beszámolóját adjuk közre.
Az első megmérettetés június 12-én Martonvásáron volt, Fehér László István és a Havasi Gyopár Futóegyesület szervezésében. Az első 6 órás versenyemen, 57,45 km-t futottam, amivel a női mezőny ezüstérmese lettem.
 
A második az Ultra Tisza-tó volt, ami számomra mindig különleges verseny. Idén immár ötödik alkalommal szerettem volna részt venni rajta. Eddig csapatban futottam a Tisza-tó körül. Úgy döntöttem, hogy emelem a tétet, egyéniben álltam rajthoz, és teljesítettem a 65 km-s távon július 3-án. Kedves barátnőm, Hirják Csilla kísért bringával erre a kalandomra. Ezt az ultra távot 6:43:17-s idővel teljesítettem.
 
A harmadik futás pedig az Ultra Lupa 50 km-s távja volt, ahol újra a rajtvonalon találtam magam július 16-án. Erre az újabb ultrámra másik kedves futós barátném, Sass Diána kísért el bringával, akivel december óta együtt edzettem és készültem fel ezekre a kihívásokra. Annyira jól sikerült, hogy ezt a távot 4:52:53-s idővel prezentáltam, amivel a dobogó harmadik fokára jutottam.
 
Hatalmas köszönet és hála a családomnak, az összes barátomnak és a SZVISE egyesületem tagjainak, akik egy emberként izgulták végig velem ezeket a versenyeket és szurkoltak nekem.