Kőrösis siker az UEFA által kiírt nemzetközi kihíváson
2021-07-07 -  A Százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Sportiskolai Általános Iskola benevezett az UEFA által megálmodott és rendezett Football in Schools (Educational and Sporting Acticities of the Schools) elnevezésű nemzetközi kihívásba.
A kihívás lényege és célja az volt, hogy a 2020-ra tervezett, de a pandémia miatt 2021-ben megrendezett Labdarúgó-Európabajnokság 11 különböző országát, ahol a mérkőzések zajlanak, játékos verseny keretében, mozgósítsa. Mivel az angol világnyelv, ezért az egész kihívás e nyelven, egy központi felületen volt elérhető.
 
Négy feladat volt, amelyből kötelezően 11, különböző focihoz kapcsolódó technikai feladatot kellett teljesíteni. Mind a tizenegy technikai, ügyességi feladathoz tartozott egy rövid leírás a szabályokkal és egy rövid bemutató videó. A látott feladatokat aztán egy percen keresztül kellett minél többször ismételni. A tanulók nevét, a felvett videót, valamint az egy perc alatt elért pontszámokat feltöltöttük a központi felületre – a többi országhoz hasonlóan.
 
 
A másik három feladat opcionális volt, de iskolánk ezeket is teljesítette. Az egyik feladatban egy a labdarúgás szabályaival kapcsolatos 15 kérdéses kvízt lehetett megoldani. A másik választható feladat egy rövid történet írása angol nyelven az elmúlt pandémiás év tapasztalatairól, a harmadik pedig egy anyanyelvű rap-hangfelvétel készítése volt, aminek témája: a csapatszellem fontossága a labdarúgásban és az életben.
 
 
Iskolánk ebben a kihívásban országos szinten első helyezést ért el, amiért az MLSZ és az UEFA is ajándékkal kedveskedik. Nagyon büszkék vagyunk tanulóinkra, akik megoldották a kötelező technikai, ügyességi feladatokat, amelyek közül néhány igen nagy kihívás volt még azok számára is, akik magabiztosan bánnak a focilabdával.
 
Az esemény tehát inkább kihívás volt, mint verseny. A cél, hogy "hidat építsünk" az EB-nek otthont adó országok és azok tanulói, iskolái között, teljesült. Örülünk, hogy részt vettünk ebben a kihívásban és természetesen az országos első helyezésnek is.
 
 
       Fehér Tamás                                                                                Rácz Zsuzsa
 Testnevelő Tanár                                                                Magyar-Angol szakos Tanár