Napközis tábor az "1-esben"
2021-07-01 - A tanév végén sok szülő számára jelent könnyebbséget, hogy gyermekét felügyelet alatt tudhatja iskolánkban. Az online oktatás miatt sajnos az idén is a szülők nagy részének korlátozottabbak a szabadságnapjai. Ahol nincs például nagyszülő, aki besegítsen, bizony fejtörést okoz a kisdiák nyári elhelyezése.
Iskolánk, a Százhalombattai 1. Számú Általános Iskola nem csak felügyeletet, hanem tartalmas programokat igyekezett kínálni ezeknek a gyerekeknek több tízezer forintos költségek nélkül. Célunk az volt, hogy a vakáció ellenére örömmel jöjjenek be az iskolába, és élményekkel gazdagodva térjenek haza. Ahhoz, hogy mindez megvalósuljon, az iskola pedagógusain kívül többek között a Dunai Flottilla, a Városi Polgárőrség és az Érdi Tűzoltóság megértő segítségére is szükség volt.
 
Ezúton is köszönjük nekik a közreműködést, mellyel változatosabbá és izgalmasabbá tették programjainkat.
 
A különböző programjaink hétfőtől péntekig naponta közel 100 gyerek szórakoztattak, a szülők visszajelzései alapján nagyon sikeresen.
 
Milyen tevékenységeket kínáltunk?
Kézműves, könyvtári, angol és informatikai foglalkozások, természettudományi kísérletezés, sporttevékenységek, rollerezés vagy görkorizás, jóga, zumba, "játszóterezések", tűzoltóbemutató, kenuzás, motorcsónakázás, strandolás. Tartottunk egy "koszos napot" is, amikor hozhattak a gyerekek vízipisztolyokat, fürdőruhát, homokozóeszközöket, és az udvarra kivezetett locsolócső segítségével igazi vizes játszótérré alakítottuk az iskolaudvart. A hőségben mindenkinek jól esett a hűsítő víz.
Iskolánk alapítványának támogatásával a Budakeszi Vadaspark árnyékot adó fái alól figyelhettük az állatokat.
 
Ennyi gyereket bizony nem könnyű táboroztatni! Mi, pedagógusok, el is fáradtunk a végére. Mégis jó érzés arra a sok elégedett és mosolygós kisgyerekre gondolni, akikkel a tábor alatt együtt voltunk. Munkánk sikerességét nem is bizonyíthatja jobban más, mint a többször feltett kérdés: Ugye lesz jövőre is ilyen tábor?
Lázárné Kusztos Melinda
programszervező, táborvezető