Olimpia és Városjáró nap a Kőrösiben
2021-06-28 - Felpezsdült az élet a tanév utolsó két napján a Kőrösiben, az osztályok olimpiai és városjáró programokon vehettek részt.
Az alsó tagozat a nyakába vette a százhalombattai lakótelepet június 14-én, hogy kilenc állomáson teljesítsenek a gyerekek szórakoztató kihívásokat. Énekeltek és táncoltak a Szent István téren, bejárták a város játszótereit, és közben igyekeztek az iskola színeinek megfelelően minél több kék és sárga dolgot lefényképezni. Eközben a felsősök az olimpiai projektnapon bemutathatták a már meglévő tudásukat, és sok-sok érdekes új ismeretet szerezhettek az ókori és újkori olimpiákról, és kézügyességüket, fantáziájukat, sporttehetségüket is kamatoztathatták.
 
A felsősök június 15-én járták be a lakótelepet, hogy ők is teljesítsék a rájuk váró izgalmas kihívásokat. Az alsósoknak az iskola testnevelés munkaközössége szervezte meg a Kőrösi olimpiát, ahol az osztályok kosárlabdában, labdarúgásban, kidobósban, kötélhajtásban, célba dobásban, váltófutásban és egy akadálypályán mérhették össze a tudásukat.
 
A tanév során sajnos több program elmaradt a járványügyi szabályozások miatt, így mind a diákok, mind a pedagógusok nagyon várták már a megszokott közösségi élet visszatérését. A kicsik és a nagyok is élvezték mindkét nap programjait, és bízunk benne, hogy szeptemberben innen folytathatjuk.
Felker Fruzsina
DÖK munkát segítő pedagógus