Ötven év filmkockákon
2021-06-11 - A Matrica-Múzeum sikeres pályázata, a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program egy újabb esemény megvalósulását tette lehetővé május végén a Százhalombattai Eötvös Loránd Magyar - Angol Két Tanítási Nyelvű Tagozatos Általános Iskola alsó tagozatos tanulói számára.
Az iskola által évtizedek óta megrendezésre kerülő Piros-Kék vetélkedő, ebben az évben, "A világ és mi" címet kapta, melynek keretében a gyerekek múzeumpedagógiai kézműves foglalkozással emlékeztek meg Százhalombatta várossá nyilvánításának 50. évfordulójáról. Az alsósok lakóhelyük egykori arculatát, régebbi utcaképeit, az egyre korszerűbbé és élhetőbbé váló város fél évszázados fejlődését, Power Point előadás és kisfilmek bemutatásával ismerték meg.
 
A bemutatókat követően, a gyerekek, a régi, fekete-fehér képekből kedvükre válogathattak, és matricákkal film jellegű könyvjelzőt készíthettek. Mindannyian örültek, hogy Százhalombattán a VEKOP pályázat segítségével megnyílt "IDŐBOLTBAN", ha csak egy foglalkozás erejéig is, a számukra ismeretlen múltat idéző városi utcaképekből válogathattak.
                                                                                                                      Majer Istvánné
                                                                                                                                 Tanító