Újra nyitva a Barátság Kulturális Központ
2021-06-10 - Hosszú hónapok után június 7-től újra megnyitotta kapuit a Barátság Kulturális Központ, ahol az intézmény munkatársai is nagyon várták már, hogy újra látogatókat fogadhassanak.
Az elmúlt hónapok sem teltek eseménytelenül, hiszen számos programot valósítottak meg az on-line térben, melyekhez nagyon sokan csatlakoztak személyesen és virtuálisan is, így erősítve a közösség értékeit.
 
Az igazi élmény azonban mégis a személyes találkozás, melyre június 4-én, a Nemzeti Összetartozás Napján, sok hónapnyi kényszerszünet után, volt lehetőség. A városi megemlékezés során felavatták Százhalombatta új Trianoni emlékművét, amely a Szent István templom mellett kapott méltó helyet. Az ünnepség különleges, megható programját Sziegtvári József szerkesztette és rendezte. A térre látogatók Benkő Péter színművészt, a Forrás Néptáncegyüttes Független Színház művészeit, Cserta Balázs népzenészt, Nagy Szilárd -Ragály Misa és Fundák-Kaszai Lili előadóművészeket láthatták és hallhatták.
A kulturális központ munkatársai a nyári időszakra is a tőlük megszokott színvonalas programokkal készülnek, koncertek, mozivetítések, családi programok várják majd az intézmény vendégeit. Fontos információ, hogy a kulturális központ – a hatályos jogszabályoknak megfelelően – 18 év felett csak érvényes védettségi igazolvánnyal látogatható.
 
A részletes programokat hamarosan megtalálják a kulturális központ honlapján – www.baratsagkk.hu és Facebook oldalukon.