Varázsliget a Szent István téren
2021-05-19 - A Barátság Kulturális Központ április végén közzétett felhívására több száz csodálatos horgolás érkezett az intézménybe, melyekkel május elején feldíszítették a főtér fáit, amelyek így egy különleges, színes vidám ligetté változtatak.
A horgolásokkal díszetett fák, köztéri installációk díszítése az USA-ból származik, de ma már hazánkban is egyre több településen megtalálhatóak a különleges "öltözékbe" burkolt fák, vagy akár padok is.
 
A horgolás nemcsak a szemnek, hanem a léleknek is megnyugtató, a Varázsfák pedig a közösség összetartó erejéről is tanúbizonyságot tesznek. Százhalombattán is így valósulhatott meg, hogy kilenc fa kapott színes "ruhát".
 
A Barátság Kultruális Központ ezúton is köszönetét fejezi ki mindazoknak, akik horgolásukkal hozzájárultak, hogy megvalósulhasson a kezdeményezés: Balogh Edina, Dr. Kovácsné Börcsök Adrienn, Dubecz Tivadarné Marika, Fejes Melinda, Galambos Péterné, Gyöngy-Molná Judit, Haász Magdolna, Jászi Péterné, Kálmánné Elek Andrea, Kancsal Jánosné Panni, Kiss Brigitta, Kiss Istvánné Pötyi, Kovács Alberné Irén, Kubovicsné S. Klára, Majerszki Jánosné Erzsi, Molnár Jánosné Erzsike, Molnár Károlyné Ani, Nagy Józsefné Erzsi, Németh Tiborné, Rózsa Jánosné Bözsi, Ruff Lívia, Soczó Mátyásné, Soltészné Urbán Ágnes, Spánicz Éva, Szász Irma, Szilágyi Virág, Ternyák Lászlóné, Tóth Mihályné Böbe, Uti Lajosné Erzsike, Volárvits Éva
Külön köszönet illeti meg Uti Lajosné Erzsikét és Haász Magdolnát, akik a horgolások mellett összeállították az elkészült alkotásokat, és óvó törödéssel elhelyezték őket a fák törzsén.
 
Tegyenek egy sétát Önök is a főtéren és gyönyörködjenek a Varázsligetben!