Éves közgyűlés a hulladékkommandónál
2021-05-16 - A szokásostól eltérően, a szabad ég alatt tartotta meg az idei első közgyűlését a Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat.
Figyelembe véve a járványügyi rendelkezéseket a szabad ég alatt tartotta meg az éves közgyűlését az egyesület. Az éves pénzügyi beszámoló mellett változás nélkül fogadták el elnöknek Tápai Mónikát, aki 13 éve alapította, s azóta is vezeti a zöld aktivistákat alkotó közösséget. Elnök-helyettesnek Koszta Bélánét (Andreát) választották, aki szintén a kezdetek óta segíti a közösséget. Elnökségi tagnak az újonnan csatlakozó Mihálka Klárit választották, aki bár az egyik legidősebbje a csapatnak, sokszor csatlakozott már az egyesület különböző környezetvédelmi eseményeihez.
 
"A tavalyi éves közgyűlés elmaradt, de idén mindenképpen meg kellett tartani, mert az egyesület képviseletében lejárt a vezetőség mandátuma. Bár egy picit belefáradtam, nagyon örülök, hogy újból vezethetem az egyesületet. Klári fogja erősíteni a korosztályának jelenlétét különböző környezetvédelmi eseményeiken, aminek nagyon örülünk.  A környezetvédelem nem korfüggő! Az elmúlt évek során együttműködtünk más és más nyugdíjasklubbal, civil szervezetekkel, amelyekkel ültettünk fákat, készítettünk kültéri padokat, asztalokat, részt vettünk tisztító akciókban. Azt gondolom, hogy ez az a korosztály, amely szívesen segíti a munkánkat. Persze várjuk tagsorunkba a fiatalabbakat is. Több középiskolával kötöttünk együttműködési megállapodást, így az érettségi előtt álló fiatalokat is tudjuk foglalkoztatni. Reméljük, hogy a járványhelyzet számunkra is mihamarabb megengedi a közösségi eseményeket. Fantasztikus a csapat! 13 éve rendületlenül önzetlenül munkálkodik. Önmagában már ez összekovácsolta az azonos gondolkodásúakat, akikből mára már baráti társaság alakult. Köszönöm nekik, hogy csapattag lehetek!" - nyilatkozta az újbóli megválasztott elnök, Tápai Mónika.
 
Koszta Andrea, újbóli megválasztott elnök-helyettes úgy fogalmazott: "nagyon fontos, hogy mindenki számára kiemelt helyen legyen a környezetvédelem. Ez nemcsak zöldügy, hanem kihat a mindennapjainkra. Bár más irányú terveim is vannak a jövőre nézve, szívesen segítem az egyesület munkáját. Köszönöm az ismételt bizalmat. Jó közösséget alkotunk, és mindig van motiváció. Egyesületünk elnöke folyamatosan programokkal, ötletekkel készül, nem véletlen, hogy az idei évben a közgyűlés Tápai Mónikát választotta az év kommandósának!"
 
A tavalyi pénzügyi beszámoló mellett az idei évi programok átbeszélése is megtörtént, így hamarosan növényeket telepítenek intézményi udvarokra, valamint útjára indítják szemléletformáló kiállításukat, aminek első állomása a Fővárosi Közterületfelügyelet Szemléletformáló és Újrahasználati Központ budapesti állomása lesz.
 
Aki teheti, támogassa az egyesület munkáját, mindenkit várnak eseményeikre.
 
Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat Egyesület
www.hulladekkommando.battanet.hu
18523252-1-13