Okosodj!
2021-05-03 - Okosodj néven tanulástámogató weboldal (okosodj.com) készítésében vett részt iskolánk, a Százhalombattai 1. Számú általános Iskola óraadó matematika tanára, Kummer Kristóf. Kristóf tavaly szeptemberben csatlakozott az intézményünk tantestületéhez, azóta kettő felső tagozatos csoportban tanít.
Az Okosodj ötlete 2020 tavaszán született meg több fiatal közreműködésével, amikor először szembesült az ország a digitális oktatás kihívásaival. Az oldal alapvető célja, hogy a diákok tanulását és természettudományos szaktárgyi kompetencia fejlesztését segítse elő.
A weboldal nem csak az érettségizők számára, hanem minden középiskolás vagy a természettudományok iránt érdeklődő felső tagozatos diák számára is hasznos lehet, hiszen a középiskolai tananyag egészét lefedik az egyes tantárgyak. Az oldalon jelenleg három tanegység érhető el, a matematika, a kémia és a biológia, azonban a későbbiekben olyan további tantárgyak is elérhetőek lesznek, mint a fizika vagy az informatika. Fontos hangsúlyozni, hogy a honlap nem az iskolai tanulást váltja ki, hanem azt támogatni, kiegészíteni szolgáltatott. Tantestületünk büszke arra, hogy iskolánk fő profilját jelentő matematika oktatásában résztvevő lelkes, fiatal pedagógusai innovatívan részt vesznek a jövő generáció igényeihez igazított oktatástámogató rendszerek fejlesztésében.
 
Az okosodj.com matematika oldala (matek.okosdj.com)