Százéves a Székely himnusz
2021-04-15 - Éppen száz éve annak, hogy Csanády György székelyudvarhelyi költő megírta a Mihalik Kálmán által megzenésített Székely himnusz szövegét. 
Az Erdélyi Gyülekezet az eredeti tervek szerint a Magyarországon Élő Erdélyiek Találkozója keretében nagyszabású megemlékezést tervezett ebből az alkalomból a Budapesten található Reménység Szigetére.
 
A járványügyi helyzet miatt a találkozó elmarad, azonban a gyülekezet április 18-án, 10 órai kezdettel ünnepi istentiszteletet és megemlékezést tart, mely az Erdélyi Gyülekezet honlapján (www.erdelyigyulekezet-budapest.hu) vagy FB oldalán mindenki számára elérhető lesz.
 
Igét hirdet Forró László, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspökhelyettese, egyházkerületi főjegyző.  Az úrvacsorás istentisztelet szépségét növeli majd Jánosházi Péter csellójátéka, akit orgonán Varga Áron fog kísérni. Az ünnepi istentisztelet után a Székely himnuszról Spaller Árpád művelődéstörténész tart előadást. Ezt követően a Reménység Szigetén, az Erdélyi Emlékkert Udvarhelyszéki Régiójában a szöveg szerzőjének, Csanády Györgynek az emlékére emléktáblát helyeznek el.
 
Az Erdélyi Gyülekezet vezetői az online ünnepi alkalomra minden érdeklődőt szeretettel várnak.