Stabil gazdálkodás
2021-02-03 - 7,7 milliárd forint bevétel mellett, plusz 16 millió forintos egyenleggel számol Százhalombatta idei költségvetése – tájékoztatott Vezér Mihály polgármester február 3-án.
A városvezető elmondta: az állami elvonások 1,56 milliárdot forintot tesznek ki, ami a teljes költségvetés 20%-a. Mindezek ellenére stabil gazdálkodási év elé néz a város, takarékos, hatékonyan végrehajtott gazdálkodási terv alapján.
 
A szociális ágazatban az idősek gondozóháza, a házi szociális ellátás és a bölcsőde működtetésére 1,2 milliárd forintot irányoztak elő.
 
A sport célú kiadások 1,1 milliárd forintot tesznek ki, a klubok támogatása, a létesítmények fenntartása és a kosárlabda csarnok építésének önrésze alapján.
 
Egészségügyre 221 milliót terveztek, ami az alapellátást, a fogászatot, a felnőtt és gyermek háziorvosokat illeti, ehhez jön még a járóbeteg-szakellátás teljesítménye miatti 800 millió forintos kiadás.
 
Folytatódnak a fejlesztések, elkészül a csapadékvíz-elvezetés az Erkel körúton, a Halász, a Zrínyi és a Tél utcában. Elkezdik a közvilágítás módszeres felújítását, valamint elvégzik a bölcsőde homlokzatszigetelését. Átfogó, öt éves felújítási programot indítanak.
 
Vezér Mihály kiemelte, hogy a város 5,5 milliárdos tartalék vagyonnal rendelkezik, ami duplája a tavalyinak.