XII. Százhalombattai Shooting Open
2021-01-18 - A Százhalombattai Lövészklub - a Magyar Sportlövők Szövetsége és Százhalombatta város Önkormányzata segítségével - idén is megrendezte évindító, sportlövő válogató versenyét január 9-10-én.
A kormányzati szigorú előírásokat betartva kézfertőtlenítés és maszkhasználat betartásával két napon keresztül, több, mint négyszáz versenyző jelenlétével sikeres és egyesületi rendezéseben egyedülállót produkált a helyi sportlövő klub. A Sporthalom Kft idén is, mint ahogy eddig is mindenben a segítette a battai egyesületet, hogy a verseny kimagasló és jól szervezet lehessen, ez idén különösen nehéz és felelősségteljes volt tekintettel a vírushelyzetre. A verseny "open" jellegét tekintve, népszerű esemény volt külföldiek számára is az elmúlt években, idén csak hazai versenyzők indulhattak, ők is csökkentett létszámban.

A célberendezések illetve az azt működtető eszközök telepítése pénteken este 8-tól kezdődött. Ilyenkor nagy erőkkel kell megkezdeni a munkát, köszönet jár a több, mint negyven önkéntesnek, akik között sportolók és szülők is voltak, mint ahogy a vasárnapi pályabontáson is.

A versenyen induló válogatott versenyzők csúcsformájukról tettek bizonyságot, számos kimagasló eredmény született. A helyszínről folyamatos élő közvetítések voltak az MSSZ youtube csatornáján és az MSSZ honlapján. Az élvonal versenyzői mellett a Százhalombattai Lövészklub versenyzői is szépen szerepeltek, volt győztes és dobogós helyezés is.

A válogató versenyek a 10m EB-re jelentenek kvalifikációt, ami Finnországban lett volna február végén, de a koronavírus miatt a helyi szervezők lemondák. Hogy az EB ne maradjon el a Magyar Sportlövők Szövetsége azonnal jelentkezett az Európai Sportlövő Szövetség főtitkáránál, egy esetleges rendezéssel kapcsolatosan. Nagy György elnök, Sinka László főtitkár, Kéri Attila versenyigazgató megkezdte az előkészítését a Magyarországon megrendezhető Sportlövő EB előkészítésének.

Friss hír, hogy a májusi Horvátországi Eszéken rendezendő 25-50m EB lesz kiegészítve a 10m EB-vel.