Eljárás indult a beszélgető fiatalok ellen
2020-12-02 - Tiltott közterületi csoportosulás miatt indított eljárást az Érdi Rendőrkapitányság néhány százhalombattai fiatal ellen, akik a város főterén beszélgettek november 26-án délután.
Elmondásuk szerint nyolcan-kilencen találkoztak és beszélgettek délután öt és hat között, amikor járőrök léptek oda hozzájuk, igazoltatták őket, személyi okmányaikat lefényképezték.
A Hírtükör kérdésére az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata arról tájékozatott, hogy az ügyben a rendőrök bejelentést követően érkeztek a helyszínre, és a 484/2020. (XI. 10.) Kormányrendelet 4. § (1) bekezdése alapján, amely kimondja, hogy tilos a közterületen, illetve a nyilvános helyeken a csoportosulás, illetve a gyülekezés, több emberrel szemben szabálysértési feljelentést tettek. Az intézkedés során a nyilvántartásokban történő ellenőrzésekre kérték a személyes okmányokat. A szabálysértési eljárásokat az Érdi Rendőrkapitányság Igazgatásrendészeti Osztálya folytatja.

Hozzászólások
Szégyen, beszélgető fiatalokat feljelenteni, épp elég büntetés mindenkinek, de főleg neki a bezárás. Online az oktatás, napiszinten otthon vannak, nem lépték át az időkorlátotot,de valakinek ez is szúrta a szemét.
 
Kissné Zsuzsa egy nagymama.