"Ott a falu, meg a város: ez a szülőföld"
2020-11-13 - Városi rajzpályázat
A Matrica – Múzeum kiállítótermében 2020.október 13-án, Százhalombatta várossá nyilvánításának 50. évfordulója alkalmából megrendezett kiállításmegnyitóval egybekötött ünnepélyes díjátadóra került sor. A pályázatot Százhalombatta Város Önkormányzata a Matrica-Múzeum, valamint a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége hirdette meg százhalombattai gyerekek számára.

A "kis alkotóművészek" arról rajzolhattak, hogy mit szeretnek városunkban, mit jelent számukra a szülőföld a nemzet a haza. A beérkezett pályamunkákat öttagú szakértő bizottság bírálta, véleményezte és a legjobban sikerült alkotásokat értékes díjakkal jutalmazta.

Mészáros Adrienn Anna a Százhalombattai Eötvös Loránd Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Tagozatos Általános Iskola 3.a osztályos tanulója "Százhalombatta szépségei" címmel csodaszép összeállítást rajzolt a számára legkedvesebb látnivalókról.

Adrienn az egyedi képi megfogalmazásban a város ikonikus épületeit ábrázolta. A rajzon jól felismerhető a város címere, a Katolikus templom, a Matrica – Múzeum, a Régészeti Park, az egykori hőerőmű kéményei, valamint Adrienn iskolája és kedvenc játszótere is. Gratulálunk a szép eredményhez!

A Múzeumban tanulóink rajzai közül még számtalan alkotás megtekinthető a díjazott alkotásokon kívül is.
 
Majer Istvánné, a Százhalombattai Eötvös Loránd Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Tagozatos Általános Iskola tanítója