Vigyázzunk egymásra a megemlékezés napjaiban is! Vezér Mihály közleménye
2020-10-30 - Hamarosan elérkezünk a naptárban mindenszentek ünnepéhez. Ezen a napon hívők, vallásukat gyakorló és világi gondolkodású embertársaink is megállnak egy-egy meghitt pillanatra emlékezni elhunyt szeretteikre. Sokan róják le kegyeletüket elhunyt hozzátartozóik sírjánál a temetőkben.
November 1-jén, mindenszentekkor és másnap, halottak napján városunkban is emlékezünk az eltávozottakra. A mindenszentek tulajdonképpen előkészület, virrasztás a holtak emlékéért. A halottak napja pedig megemlékezés a holtak lelkéről.

Ezekben a napokban mindannyian hitünk és szívünk szerint idézzük meg halottaink emlékét, arcokat, érintéseket, hangokat, hangulatokat. Gyertyát gyújtunk mindazokért, akikkel éveken, évtizedeken át osztoztunk jóban és rosszban, örömben és bánatban. Akik családtagként, szülőként vagy nagyszülőként, gyermekként, barátként, vagy csak jó ismerősként részesei voltak életünknek, támaszt nyújtottak számunkra. A szomorúság és a bánat mellett a hit, a remény és a szeretet is áthatja ezeket a napokat.  Gondoljunk azokra is, akik korlátozva vannak, egyedül élnek és nem juthatnak el szeretteik sírjához, akik magányosan, csendben emlékeznek!

Sajnos, a súlyosbodó járványhelyzet óvatosságra int bennünket. Kérem Önöket, kerüljék a tömeget, a tömegközlekedést, válasszanak olyan időpontot, amikor nem zsúfoltak a temetők, figyeljenek a biztonságra és értékeikre is! Viseljenek maszkot és tartsák be az előírásokat! Vigyázzanak magukra, vigyázzunk egymásra!

Minden százhalombattai polgárnak őszinte együttérzéssel, szívből kívánok méltóságteljes és megnyugvással teli, csendes és bensőséges megemlékezést!
 
Vezér Mihály, polgármester