Kézilabda - NB II Nagyarányú győzelem itthon
2020-10-19 - Szoros első félidő után nagyarányú győzelmet tudott kiharcolni a Százhalombattai Kézilabda Egyesület a Cunder TU Kézisuli csapatával szemben itthon október 17-én az NB II felnőtt férfi kézilabdabajnokság aktuális fordulóján. Százhalombattai KE – Cunder TU Kézisuli 35:25 (15:13)
A vendégekkel első alkalommal találkoztak a battai játékosok. Annyit tudtak róluk, hogy sok fiatal és néhány rutinos kézis alkotja a keretüket. A házigazda helyzetét nehezítette, hogy két beteg mellett sérüléssel is küzdenek páran, emiatt a belső pozíciókban elég hiányos volt a csapat.

A mérkőzés elejét jobban kezdték a vendégek, mert a Batta beálló körüli védekezése nem működött jól, és az ellenfél játékosai a közbelövésekkel is be-be találtak. A támadásban elég lassan játszottunk, emellett a lövéseinket sem értékesítettük jó százalékkal. Az első 15 percben nekünk kellett folyamatosan kapaszkodni, majd az időkérés után rendeztük a sorainkat és ennek következtében megfordítottuk a mérkőzést, de ellépni továbbra sem tudtunk. Az ellenfél csapata a félidő végén még kiharcolt egy időntúli 7 méterest, de a kapusunk sikeresen hárította a lövést, így a lélektanilag fontos kétgólos előnnyel mehettünk a szünetre.  

A második játékrészre már egészen másképp jöttünk ki, a védekezésben kiismertük az ellenfél támadóit, és kapuból is megérkezett a segítség. A kivédekezett támadásaikból tudtunk futni és egy egészen más iramot kezdtünk diktálni, amiből könnyű gólokat és ziccereket tudtunk lőni. A 42.percre már 22-16-ra vezettünk, az ellenfél pedig nem találta elöl a megoldást, és elkezdtek fáradni a kulcsjátékosai. Ezt kihasználva még gyorsabban tudtunk játszani és a különbség az 51.percre már 9 gól volt. Innentől szépen tartottuk az eredményt és mindenki játéklehetőséghez jutott. A végére fölényes győzelmet mutatottaz eredmény, de a játékunkon még sokat kell javítani, mert ez a teljesítmény nem lesz mindig elég.

Sajnos, a mérkőzés során még egy belső emberünket elvesztettük, így a hétvégi meccs nagyon nehéznek ígérkezik.

SZKE: Kurán(k) - Pap 10(2), Kővári 6, Keresztes 4, Tóth 4, Mogyorósi 2, Bálint 4. Cs.: Róth(k), Rácz(k) – Tarjányi P., Kedves 1, Veres, Tarjányi D. 2, Fehér 1, Major, Fiar 1., edző: Adorján Gábor.

Következő mérkőzés: KIKI SKFT – Százhalombattai KE október 25., vasárnap 16 óra
Következő hazai meccs: Százhalombattai KE – Dabasi KC VSE U23 november 14., szombat, 18 óra